Investitorii germani din România solicită introducerea sistemului de muncă flexibilă - Kurzarbeit

S.B.
Miscellanea / 3 mai 2020

Investitorii germani din România solicită introducerea sistemului de muncă flexibilă - Kurzarbeit

Introducerea sistemului de muncă flexibilă, Kurzarbeit, este pentru România absolut necesară, mai ales prin prisma faptului că perioada de acordare a indemnizaţiei de şomaj tehnic suportată de stat se apropie de sfârşit - susţin investitorii germani şi români membri ai Camerei de Comerţ Româno-Germane (AHK), potrivit Hotnews.

În afară de asta, cel de-al treilea chestionar, referitor la efectele pandemiei COVID-19 asupra mediului de afaceri, realizat de AHK România în perioada 22 - 24 aprilie 2020, arată că vocile din cadrul comunităţii de business româno-germane care solicită o relaxare a restricţiilor pentru economie s-au înmulţit.

"Economia românească este cu spatele la zid şi are nevoie de aer, pentru a putea respira - are nevoie cel puţin de o perspectivă clară, pentru a redobândi încredere şi speranţă şi pentru a putea începe pregătirile pentru repornirea activităţii. Atmosfera este apăsătoare", spune Sebastian Metz, director general AHK România.Presiunea asupra companiilor este imensă şi lasă urme adânci. Majoritatea respondenţilor se aşteaptă la scăderi ale cifrei de afaceri cu până la 30%, iar 19% chiar la o scădere de peste 40%. Activităţile companiilor au fost reduse cu până la 40% în multe cazuri, iar 13% au redus activităţile cu 80-100%. Industria prelucrătoare şi-a redus considerabil capacităţile de producţie: 31% din întreprinderi au închis complet producţia, 52% parţial. Repornirea economiei trebuie să fie acum, pe lângă măsurile de combatere a răspândirii virusului, prioritatea nr. 1 a Guvernului, mai transmit reprezentanţii AHK România.Al treilea chestionar mai arată că majoritatea companiilor cunosc măsurile de susţinere economică ale Guvernului, dar mulţi le consideră insuficiente şi greu de pus în aplicare (40%). Această discrepanţă între măsurile puse la dispoziţie şi folosirea efectivă a acestora de către companii aduce cu sine dorinţa comunităţii de business, ca Guvernul să iniţieze şi alte pachete de măsuri şi să găsească o cale de utilizare mai eficientă a acestora din punct de vedere administrativ. Cele mai relevante măsuri sunt acordarea indemnizaţiei de 75% a şomajului tehnic şi prelungirea termenelor de plată. Rezultatele complete ale chestionarului le găsiţi aici.

AHK România (Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană) este reprezentanţa oficială a economiei germane şi totodată cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România şi numără peste 600 de firme-membre.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Kurzarbeit - o escrocherie de proportii prin care salariatul devine un fel de PFA cu venituri negarantate (contract cu zero ore) la care o companie poate apela oricand numai daca are nevoie de munca sau serviciile persoanei respective. Ganditi-va ca ati lucra la patron, dar acesta v-ar plati numa cand vrea el, dar acoperit in hartii, pe lege...fara sa puteti face nimic in acest sens.

    Daca se adopta asa ceva un salariat va dobandi conditii de munca precare - rate si facturi fixe dar venituri lunare absolut variabile, greu de anticipat.. plus ca nu se va mai califica, in veci, la niciun fel de credit bancar, in caz ca are nevoie de casa, masina sau mai stiu eu ce.

    Fără intrare clară, oficială și legală in ”SPAȚIUL SCHENGEN ” acest lucru ne este posibil ! Ajunge cu discriminarea forței de muncă a tuturor românilor ! PUNCT SI DE LA CAPĂT !

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro