Investitorii sunt pregătiţi să finanţeze proiecte de energie verde, arată ediţia 2021 a ghidului Dentons "Investiţii în proiecte de energie regenerabilă în Europa"

Comunicate de presă / 22 aprilie

Investitorii sunt pregătiţi să finanţeze proiecte de energie verde, arată ediţia 2021 a ghidului Dentons "Investiţii în proiecte de energie regenerabilă în Europa"

Uniunea Europeană şi guvernele naţionale intenţionează să folosească relansarea economică care va urma crizei COVID-19 ca rampă de lansare pentru atingerea unor noi obiective ambiţioase privind politica în domeniul schimbărilor climatice şi pentru a reface economia pe baze sustenabile şi eficiente din punct de vedere al utilizării resurselor. În acest context, Dentons prezintă ghidul său anual privind iniţiativele juridice, comerciale şi cele privind politicile din sectorul european al energiei din surse regenerabile, conform unui comunicat remis redacţiei.

Ghidul avertizează că, în lipsa unei schimbări graduale în implementarea tehnologiilor durabile şi eliminarea treptată a activelor bazate pe combustibili fosili, Uniunea Europeană nu îşi va îndeplini noul său obiectiv de reducere a emisiilor cu 55% până în 2030, faţă de nivelul din 1990. "Investiţiile în proiecte de energie din surse regenerabile în Europa" evidenţiază o modalitate de a atinge obiectivele ambiţioase ale Europei prin investiţii private. Emiterea de obligaţiuni sustenabile a atins un nou record în 2020, arată ghidul, ajungând la 732 miliarde USD, iar investitorii sunt acum pregătiţi să finanţeze proiecte bazate pe energie "verde". O altă evoluţie remarcabilă în acest domeniu este noul record stabilit în 2020 când achiziţionarea de energie curată a înregistrat un volum aproximativ 18 GW şi acest trend ascendent este probabil să continue şi în 2021, arată ghidul Dentons.

"Cele mai multe state din Uniunea Europeană au adoptat planuri naţionale privind energia şi clima, care corespund obiectivelor actuale ale UE privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030, dar mai sunt multe de făcut pentru realizarea acestor planuri şi încă mult de lucru, pe măsură ce Uniunea Europeană şi alte ţări vor adopta obiective mai dure pentru 2030, care să fie în linie cu obiectivele de reducere la zero a emisiilor până în 2050. În acest context, guvernul României a contribuit la creşterea încrederii investitorilor, permiţând producătorilor de energie să încheie contracte de vânzare-cumpărare a energiei electrice din afara pieţelor centralizate pentru energia electrică produsă de instalaţiile recent puse în funcţiune. Investitorii speră că astfel de măsuri vor fi urmate de o nouă schemă de sprijin care să o înlocuiască pe cea bazată pe certificate verzi", a declarat Claudiu Munteanu-Jipescu, Partener & Coordonatorul Practicii de Energie, al biroului Dentons din România.

Dtlawyers
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro