Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

IOANA FILIPESCU STAMBOLI, DELOITTE ROMÂNIA"Activitatea de private equity s-a extins la circa 30% din piaţa de M&A"

M.A.
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Activitatea de private equity s-a extins la circa 30% din piaţa de M&A"

Deloitte: Numeroase fonduri de capital privat din Europa Centrală se orientează către managementul portofoliului 

Numeroase fonduri de capital privat din Europa Centrală se orientează, tot mai mult, către managementul portofoliului, conform celui mai recent studiu Deloitte Central Europe Private Equity (PE) Confidence Survey.

Rezultatele cercetării arată că 32% din profesioniştii din domeniul tranzacţiilor se aşteaptă ca activitatea lor să se concentreze asupra managementului portofoliului. Majoritatea respondenţilor (68%) speră ca tranzacţiile să rămână la aceleaşi valori, iar 70% dintre ei îşi doresc ca volumul pieţei să stagneze. În ceea ce priveşte climatul economic, trei sferturi din respondenţi sunt de părere că acesta va rămâne la fel, 17% întrevăd o înrăutăţire, iar 8% - o îmbunătăţire, rezultate ce arată mai mult optimism decât ediţia anterioară a studiului.

În comparaţie cu anul 2017, anul acesta, preţurile în creştere explică activitatea mai redusă în rândul fondurilor de capital privat din Europa Centrală, arată studiul.

Creşterea numărului de ieşiri de pe anumite pieţe este o tendinţă ce poate fi explicată de faptul că perioadele în care preţurile de cumpărare sunt mari, tind să fie potrivite pentru a vinde, iar numeroase firme de PE vând către corporaţii locale şi internaţionale. Asemenea situaţii au fost raportate în ţări precum Serbia sau Polonia, arată sursa citată.

Radu Dumitrescu, Partener Servicii Suport în Tranzacţii, Deloitte România, a declarat: "România este mai echilibrată în acest sens, deşi am remarcat câteva ieşiri importante - Oresa a vândut Deutek şi Somaco, Abris Capital a vândut Urgent Cargus, Enterprise Investors a vândut Profi. În următoarea perioadă ne aşteptăm şi la alte vânzări, având în vedere ciclurile de investiţie începute în urmă cu patru-cinci ani şi care acum ajung la maturitate".

Studiul explică faptul că fondurile din regiune sunt în continuare interesate să achiziţioneze şi să-şi consolideze business-ul deşi avansul PIB-ului în Europa Centrală este în uşoară scădere, acesta este cel mai mare de pe continent, iar rata şomajului este foarte scăzută.

Ioana Filipescu Stamboli, Partener Consultanţă în Fuziuni şi Achiziţii, Deloitte România, a precizat: "În România, activitatea de private equity s-a extins în ultimii ani, ajungând la aproximativ 30% din piaţa de fuziuni şi achiziţii, şi a rămas la un nivel robust în prima jumătate a anului 2019. Am asistat la noi intrări pe piaţa locală, cum este exemplul Blackstone, iar jucătorii care erau deja activi în ţara noastră au continuat să îşi consolideze portofoliile şi să achiziţioneze companii promiţătoare".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS