IOANA MIHĂILĂ:"Pentru pacienţii care au arsuri grave, care au nevoie de îngrijire în centre de arşi, nu există în acest moment în România capacitate de tratament"

S.B.
Politică / 17 mai

"Pentru pacienţii care au arsuri grave, care au nevoie de îngrijire în centre de arşi, nu există în acest moment în România capacitate de tratament"

Fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că pentru pacienţii care au arsuri grave şi care au nevoie de îngrijire în centrul de arşi, nu există în acest moment în România capacitate de tratament, dar pentru aceşti pacienţi este posibilă, spre deosebire de anul 2015, transferul rapid în străinătate, informează news.ro.

Ioana Mihăilă a mai arătat că în acest moment avem 10 paturi la Spitalul Grigore Alexandrescu, pentru copii şi 25 de paturi pentru adulţi, la nivelul întregii ţări, dar tot pentru arsuri moderate. Avem peste 200 de decese pe an a celor care suferă arsuri grave, a precizat ea.

"Pentru cei care au arsuri grave şi care, conform actelor normative, au nevoie de îngrijire în centrul de arşi, nu există în acest moment în România capacitate de tratament. Pentru aceşti pacienţi însă este posibiă, spre deosebire de 2015, transferul rapid în străinătate", a spus Ioana Mihăilă.

Ea a precizat că au fost dotate şi utilate inclusiv cu personal specializat, nişte unităţi funcţionale de arşi, unde pot fi trataţi cei cu arsuri moderat severe.

Ioana Mihăilă a arătat că în acest moment avem 10 paturi la Spitalul Grigore Alexandrescu, pentru copii şi 25 de paturi pentru adulţi, la nivelul întregii ţări, dar tot pentru arsuri moderate.

Despre o nouă amânare a centrelor de arşi, fostul ministru a spus că "este o lipsă de capacitate administrativă, de a prioritiza cu adevărat lucrurile importante. "De aceea avem şi peste 200 de decese pe an a celor care suferă arsuri grave", a mai spus Mihăilă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "Pentru pacienţii care au arsuri grave, care au nevoie de îngrijire în centre de arşi, nu există în acest moment în România capacitate de tratament". Dar lasă că există vreo 100 milioane de doze de ser anti-COVID, nefolosite, care vor fi aruncate la gunoi. O pagubă de "doar" 7 miliarde de lei. Sigur, DNA va ceva investiga ceva portar pentru fraudă, speriați fiind că ordinul de achiziție a sosit la la vârf. De la vârful UE.

    Spor la plată dragii mei! 

    Nu cumva, mai tuto, ai vrea sa le aplici niste servicii de epilare contra cost, celor arsi ?

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro