IOHANNIS: "Dacă voi reuşi în turul doi al alegerilor, vom avea şi preşedintele şi premierul din PNL"

M.A.I.
Politică /

Klaus Iohannis (Sursă foto: Twitter)

Klaus Iohannis (Sursă foto: Twitter)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, la Zagreb, unde a participat la reuniunea şefilor de stat şi de guvern din cadrul Partidului Popular European (PPE), că, dacă va reuşi să câştige alegerile, la final de an, România va fi reprezentată în PPE şi de premier şi de preşedinte, iar "influenţa României va fi considerabil mai bună". Iohannis afirmă că, în noua configuraţie, la reluarea discuţiei despre Schengen, România va avea "o greutate politică mai mare".

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri seară, la Zagreb, ce înseamnă pentru România să fie reprezentată la Congresul PPE atât de preşedinte, cât şi de premier şi a spus că este o situaţie "foarte bună", transmite News.ro.

"Este evident o situaţie foate, foarte bună pentru noi în cadrul PPE şi şi pentru a sublinia acest lucru am venit la Summitul şefilor de stat şi de guvern din PPE. Cu siguranţă în această nouă configuraţie care, dacă voi reuşi şi în turul doi al alegerilor, ne duce în situaţia să avem la sfârşit de an şi preşedinte şi premier din PNL, din PPE. Evident, influenţa României în cadrul PPE şi implicit în toate structurile UE va fi una considerabil mai bună şi avem evident intenţia să folosim acest lucru în beneficiul României şi al românilor", a spus Klaus Iohannis, potrivit sursei citate.

Întrebat, de asemenea, dacă această situaţie ar fi un impuls pentru aderarea la Schengen şi la zona euro, Iohannis a spus: "Cu siguranţă, în noua configuraţie, discuţiile se vor relua şi vom avea atunci o mult mai mare greutate politică".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. PARLAMENTUL ȘI JUSTIȚIA ARE MĂCIUCA.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS