IOHANNIS, LA 31 DE ANI DE LA REVOLUŢIE:"Nimeni, niciodată, nu trebuie să uite că românii s-au aşezat în faţa tancurilor"

J.P.
Miscellanea / 22 decembrie 2020

"Nimeni, niciodată, nu trebuie să uite că românii s-au aşezat în faţa tancurilor"

Comunismul a rupt "legătura firească cu familia democraţiilor europene", iar după 45 de ani de "crime şi cruzimi", românii "s-au aşezat în faţa tancurilor pentru idealurile lor", a transmis preşedintele Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţi, la 31 de ani de la Revoluţia din 1989. El a făcut un nou apel pentru aflarea adevărului în dosarul "Revoluţiei", relatează Digi24.

"În urmă cu 31 de ani, românii au aşezat piatra de temelie a României democratice de astăzi. Ei au transformat revolta, durerea şi teroarea, acumulate în decenii de tiranie, în forţa motrice a Revoluţiei anticomuniste. Prin jertfa de sânge din Decembrie 1989, au pus capăt unui regim ilegitim şi criminal, iar curajul şi determinarea semenilor noştri ne-au redat nouă libertatea şi demnitatea", a transmis preşedintele Iohannis, la 31 de ani de la fuga dictatorilor Ceauşescu.

"Nimeni, niciodată, nu trebuie să uite că, pentru idealurile lor, românii s-au aşezat în faţa tancurilor. Şi de atunci, pentru totdeauna, 22 Decembrie este ziua Victoriei Revoluţiei Române, pe care toate generaţiile trebuie să o păstreze vie în memorie şi să o onoreze cum se cuvine. Însă, pentru libertate şi democraţie, a fost plătit, în acele ceasuri de durere şi revoltă, cel mai scump preţ. 45 de ani de crime şi cruzimi împotriva românilor, ani care au rupt legătura firească cu familia democraţiilor europene, s-au sfârşit printr-un alt şir de abuzuri. Gloanţele şi barbarismul autorităţilor vremii au curmat vieţi şi au distrus destine", adaugă şeful statului.

"Astăzi, în calitate de Preşedinte al României, mă înclin în faţa sacrificiului suprem din Decembrie 1989, onorând memoria victimelor prin apărarea fermă a valorilor şi principiilor democratice. Respectul şi recunoştinţa se îndreaptă nu doar către eroii acelor zile, ci şi către urmaşii lor, care poartă în suflete răni adânci. Durerea incomensurabilă a pierderii persoanelor dragi a fost dublată, în toţi aceşti ani care au trecut de la Revoluţie, de infama incapacitate a statului de a-i trage la răspundere pe cei vinovaţi pentru represiunea sângeroasă", afirmă Klaus Iohannis.

El mai spune că "sănătatea unei societăţi depinde, într-o foarte mare măsură, de modul în care lecţiile trecutului sunt învăţate şi asumate. Tocmai de aceea, nu voi înceta să lupt pentru redarea adevărului şi înfăptuirea dreptăţii pe care o aşteptăm de prea mulţi ani. Justiţia trebuie să-şi facă datoria! Orice întârziere va transforma această ruşinoasă restanţă într-un grav atentat la adresa democraţiei noastre".

"Dincolo de neîmplinirile noastre postdecembriste, Revoluţia Română va continua să inspire convingeri, să anime generaţii. Eroii din Decembrie 1989 au aspirat la o Românie democratică, deplin ataşată valorilor euro-atlantice, în care fiecare român este ascultat şi protejat. Prin apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, a pluralismului, a dreptului de a alege, promovând meritocraţia, întărind statul de drept, protejând drepturile minorităţilor, noi onorăm, de fapt, memoria victimelor Revoluţiei Române şi sacrificiul acestora. Să păstrăm vie memoria victimelor Revoluţiei Române şi să protejăm idealurile câştigate cu preţul sângelui!", subliniază preşedintele Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "PACAT de SANGELE VARSAT",ca in fruntea Romaniei sa ajunga un TRADATOR si ANTIROMAN ca tine! AZI,urmeaza o noua MASCARADA sub conducerea ta,POMPOS numita Consultari cu Partidele Politice.Care Consultari,cand tu si cu acolitii pe care ii COMANZI si CONDUCI,stabiliserati inca inainte de alegeri cum o sa impartiti voi PRADA numita Romania. De azi incolo,Romania,a intrat in DICTATURA IOHANNISTA,si v-a incepe DISTRUGEREA SISTEMATICA a Tarii si UMILIREA Romanilor!

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro