Iohannis participă miercuri la Forumul internaţional dedicat comemorării Holocaustului şi combaterii antisemitismului

J.P.
Politică / 12 octombrie

Iohannis participă miercuri la Forumul internaţional dedicat comemorării Holocaustului şi combaterii antisemitismului

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa miercuri la invitaţia Prim-ministrului Regatului Suediei, Stefan Löfven, la Forumul Internaţional dedicat Comemorării Holocaustului şi Combaterii Antisemitismului, organizat la Malmö, în Regatul Suediei, conform unui comunicat remis redacţiei.

Participarea Preşedintelui Klaus Iohannis la Forumul Internaţional de la Malmö se înscrie în seria demersurilor întreprinse de statul român în ceea ce priveşte consolidarea educaţiei despre Holocaust, prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei, precum şi pentru promovarea valorilor europene, a toleranţei şi a respectului faţă de drepturile şi libertăţile fundamentale.

Cu prilejul participării la Forumul de la Malmö, Preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia eforturile constante ale României în ceea ce priveşte asumarea trecutului şi combaterea negării şi distorsionării Holocaustului, ţara noastră devenind un model regional de bune practici în acest sens. Participarea României la Forum la cel mai înalt nivel conferă ţării noastre o vizibilitate sporită şi va contribui la consolidarea profilului României de promotor activ la nivel internaţional al politicilor în acest domeniu.

Totodată, Preşedintele României va transmite angajamentul ferm asumat de ţara noastră prin Strategia naţională pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021 - 2023, care a fost adoptată în luna mai 2021, precum şi în baza Planului de Acţiune asociat.

Forumul de la Malmö marchează împlinirea a 21 de ani de la adoptarea Declaraţiei Forumului Internaţional de la Stockholm privind Holocaustul, document fondator al Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA). IHRA este o organizaţie interguvernamentală care, în timp, a devenit punct de referinţă internaţională în materie de educaţie şi cercetare privind Holocaustul şi comemorarea Holocaustului şi a cărei preşedinţie a fost exercitată de România în perioada 2016-2017.

Forumul de la Malmö urmăreşte transmiterea unui semnal puternic la nivel internaţional privind calificarea antisemitismului şi negării Holocaustului, aflate în creştere în prezent, ca evoluţii reprobabile şi inacceptabile, care trebuie contracarate cu toate instrumentele disponibile.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Europa arde de proteste, de suprimarea drepturilor si libertatilor cetatenesti, de Genocidul prin vaccinare, de scumpirile exponentiale la energie si carburanti, iar slugoii si dementii astia marxsti se intalnesc(pe banii publici ai tarilor lor), ca sa proslaveasca Holocash-ul jidanilor si sa sanctioneze drastic dreptul la libera exprimare al cetatenilor europeni! Cu tunul sa tragi in jivinele astea, dupa metoda lui KimJong-un!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

25 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9472
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2560
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6294
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8502
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.1720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro