IONEL BLĂNCULESCUProblema cea mai mare în lupta împotriva evaziunii fiscale - înregistrarea firmelor fantomă

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 19 iulie 2004

Cel mai mare pericol pentru eficienţa luptei împotriva evaziunii fiscale îl reprezintă posibilitatea cetăţenilor străini de a înregistra mai multe firme fără nici un fel de verificare, sau existenţa mai multor firme în în acelaşi sediu, a declarat, la sfîrşitul săptămînii trecute, ministrul delegat pentru coordonarea autorităţilor de control, Ionel Blănculescu.

"Nu este posibil ca pe o stradă care are 100 de numere să fie înregistrate 160 de firme. Aici este o problemă foarte mare, iar Registrul Comerţului ne poate da un ajutor foarte mare dacă ar fi mai atenţi în ceea ce priveşte înscrierea unor firme", consideră Ionel Blănculescu, citat de Rompres.

În ceea ce priveşte noile facturi personalizate pentru materialele lemnoase, Ionel Blănculescu este de părere: "este o iniţiativă foarte bună, dar de cele mai multe ori evaziunea fiscală nu se face prin hîrtii, ci prin circuite financiare". Vineri au intrat în vigoare noile tipuri de facturi destinate exclusiv producerii, comercializării şi utilizării materialelor lemnoase, precum şi avize de expediţie, bon de vînzare.

La comercializarea materialelor lemnoase factura fiscală se utilizează ca document de provenienţă pentru masa lemnoasă pe picior comercializată de persoanele juridice şi pentru materialele lemnoase comercializate de persoanele juridice. La completarea facturilor fiscale se aplică reglementările specifice în domeniul financiar fiscal. În factura fiscală se înscriu în mod obligatoriu volumul brut de specii şi sortimentele şi cantităţile pe specii în cazurile prevăzute de HG nr. 427/2004, care a intrat în vigoare începînd de vineri.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro