Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

IONUŢ LEAHU, CEO CLINICILE DENTARE DR. LEAHU"În toamna anului viitor vom fi pregătiţi să lansăm noi obligaţiuni"

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Ionuţ Leahu (Sursă foto: Facebook)

Ionuţ Leahu (Sursă foto: Facebook)

"Doresc o listare a Clinicilor Dentare Dr. Leahu direct în Piaţa Principală a BVB, pas pentru care probabil vom fi pregătiţi în 2026" 

Reţeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu este posibil să lanseze o nouă emisiune de obligaţiuni chiar în toamna anului viitor, a lăsat să se înţeleagă, astăzi, Ionuţ Leahu, CEO-ul şi fondatorul lanţului de clinici, cu ocazia listării pe segmentul alternativ al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a titlurilor obligatare ale reţelei stomatologice, ce iniţial au fost vândute printr-un plasament privat, derulat la finele lunii octombrie.

În plus, Ionuţ Leahu a punctat că doreşte să listeze lanţul de clinici stomatologice direct în Piaţa Principală a BVB, printr-o operaţiune de majorare de capital ce se va derula, probabil, în anul 2026, atunci când Clinicile Dentare Dr. Leahu vor fi pregătite pentru a face acest pas.

"Vreau să fim pregătiţi pentru listarea direct în Piaţa Principală a BVB, iar pentru asta trebuie ca EBITDA să fie mai mare de zece milioane de euro. Vorbim doar despre majorare de capital, pentru că obiectivul meu este să ridic cât mai mulţi bani pentru companie. Şi uitându-ne la business plan-ul pe care-l avem, cred că vom fi pregătiţi cam prin 2026", a spus Ionuţ Leahu, care a adăugat că, pentru 2018, EBITDA normalizată a întregii reţele a fost de 1,8 milioane de euro.

Fondatorul lanţului de clinici dentare a explicat că, prin IPO, doreşte să acceseze suficient capital astfel încât, reţeaua pe care o conduce să devină un investitor strategic în domeniul stomatologic în ţări din regiunea noastră, din vestul Europei sau chiar de pe alte continente.

"Dorim să intrăm acolo unde vedem oportunităţi mari de creştere, să cumpărăm reţele (n.r. stomatologice) şi să devenim numărul unu şi în altă ţară", a spus dr. Ionuţ Leahu.

De altfel, cele zece milioane de lei strânse în octombrie prin intermediul plasamentului privat vor fi folosite pentru extinderea reţelei în Anglia, chiar la Londra, unde Ionuţ Leahu deja negociază preluarea unei clinici sau derularea unui proiect de tip green-field.

În acest moment lanţul stomatologic numără douăsprezece clinici ,86 de scaune, prin care pot fi trataţi 4.000 de pacienţi unici pe lună.

În 2018, reţeaua a înregistrat venituri consolidate de aproximativ 29,7 milioane lei, o creştere de 70% faţă de 2017 şi un profit net de 2,6 milioane lei. Pentru 2019, compania estimează venituri de 48,4 milioane lei şi un profit net de cinci milioane lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS