Ionuţ Mişa: "Vrem să reducem perioada maximă de insolvenţă la 2 ani"

Ziarul BURSA #Politică / 30 iunie 2017

Ionuţ Mişa, ministrul desemnat pentru Finanţe a afirmat, ieri, că vrea să reducă perioada maximă de insolvenţă pentru firmele din România de la 5 la 2 ani, în paralel cu introducerea unor condiţii, iar cele care nu vor respecta aceste condiţii vor intra în faliment.

Mişa susţine că vrea o îmbunătăţire a legislaţiei insolvenţei în 2017, în condiţiile în care 98% dintre firmele care intră in insolvenţă nu mai ies din această procedură, conform News.ro. În plus, ministrul desemnat are în vedere măsuri de recapitalizare a firmelor cu capital negativ şi întărire a disciplinei financiare, în condiţiile în care aproape 250.000 de firme din România au capital negativ, ceea ce influenţează negativ mediul de afaceri. "În procedura de insolvenţă apar multe credite faţă de cele stabilite iniţial, ceea ce accentuează şi mai mult datoria la buget. În colaborare cu colegii de la Justiţie, vrem să stopăm evaziunea din această zonă", a afirmat Mişa. În plus, ministrul desemnat consideră necesară reducerea numărului de ani în care o companie poate sta în procedura de insolvenţă. "Vreau să reducem numărul de ani în care o firmă poate sta în insolvenţă. În foarte multe situaţii, s-a depăşit termenul de cinci ani prevăzut de lege. Dorim ca aceste firme să treacă în faliment pentru a nu mai crea hemoragii la bugetul de stat. Vrem să introducem conditionalităţi în privinţa ratelor pe perioada procedurii de insolvenţă. Dacă nu respectă acest calendar, firma va intra în faliment şi stopăm posibilitatea unei companii de a crea noi datorii la bugetul de stat", a afirmat ministrul. El a afirmat că se ia în calcul o perioadă maximă de 2 ani pentru procedura de insolvenţă. În plus, Mişa are în vederea măsuri privind transferarea contribuţiei de la angajat la angajator, în paralel cu reducerea cotei de contribuţii la asigurări sociale de la 39,25% la 35%. În plus, aceasta va fi corelată cu reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10%, două măsuri pentru a aduce efecte benefice la nivelul salarizării unitare, în opinia ministrului desemnat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "În plus, Mişa are în vederea măsuri privind transferarea contribuţiei de la angajat la angajator"

    Asta in conditiile in care tendinta in tarile vestice de regula contributiile sunt in sarcina angajatului? E o greseala de tipar sau asa a declarat ministrul? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro