IONUŢ STROE:"Salutăm avizul pozitiv al Comisiei de Monitorizare din cadrul APCE pentru raportul de ţară al României"

V.G.
Politică / 14 septembrie 2022

"Salutăm avizul pozitiv al Comisiei de Monitorizare din cadrul APCE pentru raportul de ţară al României"

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe a salutat, miercuri, avizul pozitiv al Comisiei de Monitorizare din cadrul APCE pentru raportul de ţară al României, el precizând că documentul relevă progresele făcute de ţara noastră în domenii cheie, relatează News.ro.

Ionuţ Stroe precizează că în document este precizat şi faptul că în noile Legi al Justiţiei au fost implementate recomandările MCV, ale Comisiei de la Veneţia şi ale instanţelor judiciare, inclusiv ale CSM, garantul independenţei justiţiei şi că, totodată, Comisia de Monitorizare a decis şi solicitarea opiniei Comisiei de la Veneţia asupra Legilor Justiţiei, o procedură firească pentru toate statele membre UE, atunci când se discută despre reforma din domeniu.

"Salutăm avizul pozitiv al Comisiei de Monitorizare din cadrul APCE pentru raportul de ţară al României. Documentul relevă progresele făcute de ţara noastră în domenii cheie. Este apreciat proiectul de desfiinţare a SIIJ, care este calificat drept un pas important. Raportul notează şi progresele semnificative realizate de România în lupta anticorupţie şi în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului şi drepturilor minorităţilor. În ceea ce priveşte protecţia minorităţilor naţionale este menţionat chiar că România poate fi considerat unul dintre exemplele europene de bune practici", spune purtătorul de cuvânt al PNL.

Potrivit lui Ionuţ Stroe, "în document este precizat şi faptul că în noile Legi al Justiţiei au fost implementate recomandările MCV, ale Comisiei de la Veneţia şi ale instanţelor judiciare, inclusiv ale CSM, garantul independenţei justiţiei".

El menţionează că, totodată, Comisia de Monitorizare a decis şi solicitarea opiniei Comisiei de la Veneţia asupra Legilor Justiţiei, o procedură firească pentru toate statele membre UE, atunci când se discută despre reforma din domeniu.

"Încă din 2017, am colaborat activ cu această instituţie pe legile justiţiei şi îi apreciez rolul de partener şi sprijinul pentru democraţie şi stat de drept la nivelul fiecărei ţări membre. În redactarea noului pachet de legi, ministrul PNL al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a luat în calcul şi a implementat toate opiniile anterioare ale Comisiei de la Veneţia şi recomandările din MCV. Astfel, este consolidat planul României pentru adoptarea Legilor Justiţiei şi ridicarea MCV. Îndeplinirea acestor angajamente ne duce mai aproape de obiectivul nostru de aderare la spaţiul Schengen până la finele acestui an", mai afirmă Ionuţ Stroe.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9696
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6562
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7565
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.0418

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro