IOR Bucureşti îşi majorează capitalul cu 1,2 milioane lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Producătorul de instrumente optice IOR Bucureşti (IORB) îşi va mări capitalul cu 1,2 milioane de lei, operaţiunea încheiată la finele săptămânii trecute având un grad de subscriere de 95,81%, reiese dintr-un raport al Prime Transaction, intermediarul procesului, postat ieri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Majorarea de capital, ce fusese aprobată de acţionari în luna octombrie a anului trecut, s-a derulat între 9 decembrie 2019 şi 8 ianuarie 2020, iar pe lângă Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, doar doi investitori au mai participat la operaţiunea de piaţă, în care au fost vândute efectiv, la preţul de 0,1 lei/acţiune, 12,005 milioane de titluri, din cele 12,53 milioane oferite. Astfel, subscripţiile totale s-au ridicat la 1,2 milioane de lei.

După închiderea perioadei de subscriere, au fost anulate 0,525 milioane de acţiuni, rămase nesubscrise, se arată în raportul de ieri al casei de brokeraj.

Potrivit celor specificate în AGA în octombrie anul trecut de reprezentantul Ministerului Economiei, majorarea capitalului se va efectua pentru finanţarea investiţiilor necesare producţiei intereselor esenţiale de securitate naţională şi care se referă la producţia de armament, muniţie şi material de război.

"De asemenea, societatea are obligaţia de a evdenţia clar în contabilitate activităţile cu caracter militar", se mai arăta atunci în raportul companiei.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, IOR Bucureşti a raportat venituri din vânzări de 10,22 milioane de lei, cu 14,5% sub cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce pierderea s-a adâcit de patru ori, de la aproape un milion de lei în ianuarie-septembrie 2019, la 4,03 milioane de lei, în primele trei trimestre din 2020, societatea reclamând impactul pandemiei Covid-19 asupra activităţii sale.

Acţiunile IORB se tranzacţionează sporadic în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, iar la ultima cotaţie, de 0,188 lei, valoarea de piaţă a producătorului de instrumente optice se ridica la aproximativ 57,27 milioane de lei.

Statul Român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 95,76% din IOR Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro