ICT

IPJ COVASNA:"Peste 68% dintre unităţile de învăţământ preuniversitar din Covasna nu dispun de pază umană"

A.P.
Miscellanea / 05 aprilie

"Peste 68% dintre unităţile de învăţământ preuniversitar din Covasna nu dispun de pază umană"

Peste 68% dintre unităţile de învăţământ preuniversitar din Covasna nu dispun de pază umană şi nici de sisteme tehnice de supraveghere video, se arată într-un raport al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), citat de Agerpres.

Potrivit documentului, dintre cele 303 unităţi de învăţământ din judeţ, 96 sunt asigurate cu o formă de pază, fie umană, fie tehnică, însă 207 unităţi, majoritatea aflate în mediul rural, nu dispun de niciun fel de supraveghere, fiind prevăzute doar cu sisteme de alarmare la efracţie.

Astfel, conform raportului, pe raza judeţului, 96 de unităţi şcolare sunt asigurate cu o formă de pază: pază umană şi/sau sisteme tehnice de supraveghere video (43 în urban şi 53 în rural). De asemenea, 207 unităţi de învăţământ preuniversitar nu dispun de pază umană şi nici de sisteme tehnice de supraveghere video (41 în urban şi 166 în rural), fiind prevăzute doar cu sisteme de alarmare la efracţie.

"Cu ocazia activităţilor de control desfăşurate s-a constatat că, din totalul de 303 unităţi de învăţământ, 130 au întocmit analiza de risc la securitatea fizică şi au implementat cerinţele minimale de securitate (56 grădiniţe, 54 şcoli primar/gimnaziale şi 16 licee/colegii), 96 de unităţi de învăţământ dispun de plan de pază aprobat de poliţie (30 grădiniţe, 46 şcoli primar/gimnaziale şi 16 licee/colegii), 130 de unităţi de învăţământ dispun de sisteme de alarmare şi au montate sisteme de supraveghere video, 22 de unităţi de învăţământ dispun de pază umană, 19 unităţi de învăţământ au atât pază umană cât şi sistem de supraveghere video. În schimb, 173 unităţi de învăţământ nu au implementat măsurile prevăzute în analiza de risc (75 grădiniţe, 78 şcoli primar/gimnaziale şi 20 licee/colegii), 169 unităţi de învăţământ nu dispun de control acces prin personal sau echipamente (75 grădiniţe, 78 şcoli primar/gimnaziale şi 16 licee/colegii), 3 unităţi de învăţământ au montate sisteme de alarmare/supraveghere video, dar sistemele sunt nefuncţionale, 281 de obiective nu sunt asigurate cu pază umană, iar la 173 de unităţi de învăţământ s-a constatat lipsa sistemelor de supraveghere video pe căile de acces, holuri şi alte zone cu risc ridicat" , se arată în raportul postat pe site-ul Prefecturii Covasna.

În toate cazurile în care au fost constatate deficienţe, poliţiştii au aplicat avertismente cu termene de remediere a acestora.

În raport se mai arată că principalele cauze pentru care nu au fost luate măsuri de supraveghere a unităţilor şcolare se numără lipsa fondurilor pentru întocmirea analizei de risc şi achiziţionarea echipamentelor de alarmare şi supraveghere, lipsa de interes a conducătorilor unora dintre unităţile de învăţământ cu privire la montarea unor sisteme de alarmare şi supraveghere, dar şi reticenţa unora dintre cadrele didactice privind introducerea sistemelor de supraveghere video în sălile de curs.

"În urma activităţilor desfăşurate au fost identificate o serie de deficienţe în domeniul sistemelor de securitate, motiv pentru care factorii responsabili din cadrul unităţilor de învăţământ au fost atenţionaţi şi instruiţi pentru remedierea acestora. În semestrul II al anului în curs se va proceda la reverificarea modului de respectare a prevederilor legale incidente cerinţelor de securitate la nivelul unităţilor de învăţământ. Este imperios necesar a se conştientiza faptul că siguranţa unităţilor de învăţământ reprezintă o prioritate nu numai pentru structurile de asigurare a ordinii publice şi siguranţei cetăţeanului şi că, pentru a fi gestionată corespunzător, trebuie abordată într-o altă manieră, ca o problemă complexă în care responsabilităţile, prevăzute de cadrul legal, sunt multiple şi complementare. Această necesitate este cu atât mai stringentă având în vedere că persoanele vulnerabilizate, ca urmare a nerespectării cadrului legal, sunt în special minori", concluzionează conducerea IPJ Covasna.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro