Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Iranul doboară o dronă "neidentificată" într-o zonă de coastă la Golful Persic

D.F.
Internaţional /

Iranul doboară o dronă "neidentificată" într-o zonă de coastă la Golful Persic

Armata iraniană a doborât o dronă "neidentificată", în regiunea Bandar-e Mahshahr, un port situat în sud-vestul Iranului la Golful Persic, potrivit presei iraniene, relatează AFP.

Agenţia iraniană de presă Tasnim, una dintre primele care a dezăluit informaţia, nu excludea vineri după-amiaza ca aparatul doborât să fie un model iranian atins în timpul unui exerciţiu nocturn, menit să testeze sisteme de rachete.

Potrivit agenţiei de presă Isna, "Apărarea Antiaeriană a intrat în acţiune dimineaţa şi a distrus" aparatul, care zbura "pe cerul Bandar-e Mahshahr", în provincia Khuzestan.

Tasnim - apropiată ultraconservatorilor şi în general bine informată în probleme de Apărare - a precizat că aparatul a fost doborât cu un sistem de rachete de tip Mersad, în primele ore ale zilei de vineri.

Citându-l pe guvernatorul Khuzestanului Gholamreza Chariati, agenţia adaugă că fragmente din aparat, căzute într-o zonă mlăştinoasă, au fost "găsite de forţele armate" şi făceau obiectul unei anchete.

La 23 octombrie, prăbuşirea unei drone în aceeeaşi provincie, Khuzestan, a fost urmată de publicarea unor articole de presă în care se afirma că a fost doborât un aparat fără pilot necunoscut.

Agenţia iraniană de presă Fars a dezminţit, apoi, aceste informaţii şi a precizat că a fost vorba despre o aterizare de urgenţă a unei drone iraniene care aparţine Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice.

Statele Unite şi Iranul aproape s-au înfruntat militar în mod direct după distrugerea de către Teheran, la 20 iunie, a unui avion fără pilot de atac şi supraveghere de tip Globalhawk aparţinând Marinei americane. Teheranul a dat asigurri că avionul a "încălcat spaţiul aerian iranian". Washingtonul a afirmat că se afla în spaţiul aerian internaţional.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat apoi că a anulat, în ultimul moment, atacuri ca represalii, pentru a nu provoca pierderi umane grave.

Tensiunile între Statele Unite şi Iran ating noi vârfuri de luni de zile, pe fondul unei escaladări militare la Golful Persic şi unor fricţiuni pe tema programului nuclear iranian.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS