Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Iridex Group Plastic participă la vizita de lucru la Mioveni

A.I.
Companii /

Iridex Group Plastic participă la vizita de lucru la Mioveni

Mioveni

Asociaţia Română a Compostului prin Iridex Group Plastic organizează, astăzi, în colaborare cu Asociaţia Parteneriat pentru Proiecte şi Fonduri Europene (APPFE), o vizită de lucru la Mioveni, la instalaţia de compostare a nămolurilor provenite de la staţiile de epurare a apelor uzate, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, epurarea apei uzate în activităţile industriale şi menajere înainte de reintroducerea ei în circuitul natural are, printre altele, rolul de a reduce aportul de substanţe străine în pânza freatică şi de a minimaliza în acest fel impactul negativ asupra mediului înconjurător.

Astfel, pentru realizare, a fost nevoie de colaborarea cu specialişti în domeniu din Uniunea Europeană, precum şi de o soluţie inovatoare de compostare, unică în România: tehnologia de compostare a deşeurilor biodegradabile folosind membrană semipermeabilă şi un sistem de aerare pozitivă.

De asemenea, tehnologia de compostare utilizată la Mioveni este ecologică şi îndeplineşte normele europene cu privire la tratarea deşeurilor organice şi a nămolurilor de la staţiile de epurare.

Pe scurt, instalaţia de la Mioveni transformă nămolul dintr-un generator de cost, într-o sursă de venit, prin conversia lui în fertilizator natural de cea mai bună calitate. Cu o capacitate de producţie de circa 8m3/zi, sistemul oferă un rezultat nefermentat anaerob, cu o capacitate calorică mare (3600-3800 kcal/kg), care a suferit un proces de nitrificare/ denitrifcare complet, parţial dezhidratat (cu umiditate 85-86%), stabilizat cu polimer şi cu conţinut de metale grele în limitele legale admise.

La eveniment au participat reprezentanţi ai operatorilor regionali de apă, consultanţilor şi proiectanţilor de specialitate, asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, studenţi, antreprenori, furnizori de tehnologii şi echipamente, reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii, reprezentanţii ai proiectului PROVED din partea Universităţii Politehnica Bucureşti şi reprezentanţi ai Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS