Abonament gratuit

Iridex Group Plastic participă la vizita de lucru la Mioveni

A.I.
Companii /

Iridex Group Plastic participă la vizita de lucru la Mioveni

Mioveni

Asociaţia Română a Compostului prin Iridex Group Plastic organizează, astăzi, în colaborare cu Asociaţia Parteneriat pentru Proiecte şi Fonduri Europene (APPFE), o vizită de lucru la Mioveni, la instalaţia de compostare a nămolurilor provenite de la staţiile de epurare a apelor uzate, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, epurarea apei uzate în activităţile industriale şi menajere înainte de reintroducerea ei în circuitul natural are, printre altele, rolul de a reduce aportul de substanţe străine în pânza freatică şi de a minimaliza în acest fel impactul negativ asupra mediului înconjurător.

Astfel, pentru realizare, a fost nevoie de colaborarea cu specialişti în domeniu din Uniunea Europeană, precum şi de o soluţie inovatoare de compostare, unică în România: tehnologia de compostare a deşeurilor biodegradabile folosind membrană semipermeabilă şi un sistem de aerare pozitivă.

De asemenea, tehnologia de compostare utilizată la Mioveni este ecologică şi îndeplineşte normele europene cu privire la tratarea deşeurilor organice şi a nămolurilor de la staţiile de epurare.

Pe scurt, instalaţia de la Mioveni transformă nămolul dintr-un generator de cost, într-o sursă de venit, prin conversia lui în fertilizator natural de cea mai bună calitate. Cu o capacitate de producţie de circa 8m3/zi, sistemul oferă un rezultat nefermentat anaerob, cu o capacitate calorică mare (3600-3800 kcal/kg), care a suferit un proces de nitrificare/ denitrifcare complet, parţial dezhidratat (cu umiditate 85-86%), stabilizat cu polimer şi cu conţinut de metale grele în limitele legale admise.

La eveniment au participat reprezentanţi ai operatorilor regionali de apă, consultanţilor şi proiectanţilor de specialitate, asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, studenţi, antreprenori, furnizori de tehnologii şi echipamente, reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii, reprezentanţii ai proiectului PROVED din partea Universităţii Politehnica Bucureşti şi reprezentanţi ai Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

10 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8359
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1129
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4883
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3702
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.7021

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie