ISCTR a aplicat amenzi de 1,5 milioane lei transportatorilor

S.B.
Miscellanea / 09 august 2021

ISCTR a aplicat amenzi de 1,5 milioane lei transportatorilor

Un număr de 16 echipe ale Inspectoratulului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) au u stat 24 de ore din 24 de ore pe teren, timp de o săptămână, într-o acţiune de control pentru protejarea drumurilor intens tranzitate de camioane şi TIR-uri, spre şi dinspre Portul Constanţa, a anunţat ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, informează news.ro.

În total au fost cântărite 542 de vehicule, 196 au fost imobilizate până la intrarea în legalitate şi 321 de contravenţii au fost constatate, fiind aplicat amenzi în valoare de 1,5 milioane lei.

"CONTROALE ISCTR: SANCŢIUNI DE PESTE 1,5 MILIOANE DE LEI. Spunem stop practicilor ilegale din transporturi care duc la stricarea drumurilor naţionale. Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier tocmai a încheiat o acţiune de control care a durat o săptămână şi care a avut ca scop protejarea drumurilor intens tranzitate de camioane şi TIR-uri, spre şi dinspre Portul Constanţa. Nu mai putem să permitem ca drumurile sa fie distruse de cei care supraîncarcă vehiculele de transport", a scris Cătălin Drulă, luni pe Facebook.

Ministrul Transporturilor a oferit şi câteva exemple cu privire la vehiculele verificate.

"Iată câteva date finale despre amploarea şi efectele operaţiunii desfăşurate pe A2, E60 şi E87, cu 16 echipaje ale ISCTR care au stat în teren 24 de ore din 24, de pe 1 până pe 8 august: 817 de vehicule au fost verificate; 542 de vehicule au fost cântărite; 196 de vehicule au fost imobilizate până la intrarea în legalitate; 266 de procese verbale întocmite pentru constatarea a 321 de contravenţii; peste 1,5 milioane de lei - cuantumul sancţiunilor aplicate de inspectori", a mai spus Drulă.

El a mai precizat că acţiunea ISCTR nu va rămâne una singulară şi vor mai fi făcute controale la nivel naţional şi în perioada următoare.

"Am discutat cu noua conducere a ISCTR şi mă bucur să anunţ că acţiunea nu va rămâne singulară. Aşa cum am cerut, asemenea controale vor fi organizate pe plan naţional şi tot mai des de acum înainte. Echipajele de control ISCTR au ca sarcină să se asigure că cei corecţi nu sunt dezavantajaţi de concurenţa neloială a celor care nu respectă regulile. Aşadar, am un mesaj clar pentru transportatori: trebuie să respecte legea", a explicat ministrul Transporturilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

27 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9453
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4182
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7622
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9300
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.6976

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro