Isopan Est - cifră de afaceri de 94,5 milioane euro în 2023

F.D.
Companii / 10 aprilie

Toni Pera, director general al Isopan Est

Toni Pera, director general al Isopan Est

Isopan Est, companie producătoare de panouri termoizolante, a raportat în anul 2023 o cifră de afaceri de 94,5 milioane de euro şi o producţie de 3,91 milioane de metri pătraţi de panouri termoizolante, cantitate în creştere cu 12% faţă de anul precedent, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit unei analize efectuată de agenţia Neomar, în 2023 piaţa din România a avut o valoare totală de 246,18 milioane de euro, fiind produse în total 11,09 milioane de metri pătraţi de panouri. Conform acestui raport, Isopan Est are o cotă de piaţă de 23,6% pe segmentul producţie, fiind liderul absolut al pieţei.

Pe segmentul de producţie, Isopan Est anunţă că a realizat 3,91 milioane de metri pătraţi de panouri sandwich în 2023, în creştere cu aproape 12% faţă de anul precedent. Din această cantitate, peste 2,6 milioane de metri pătraţi de panouri au fost comercializate pe piaţa internă, ceea ce reprezintă o creştere de 23,8% faţă de 2022. De asemenea, aproape 1,3 milioane de metri pătraţi au mers la export, Isopan devenind unul dintre principalii contribuitori ai acestui segment important din economia României.

"Anul 2023 a fost unul foarte bun pentru Isopan, unul în care am trecut într-o nouă fază de consolidare a business-ului şi a poziţiei de pe piaţa din România. Pe măsură ce economia a început să îşi revină, proiectele importante au fost fie deblocate, fie pornite. În prima parte a anului instabilitatea provocată de inflaţia galopantă s-a resimţit destul de puternic, însă apoi situaţia s-a stabilizat şi am reuşit să depăşim acel moment. Am mai avut provocări semnificative legate de lanţurile logistice, însă cum în fiecare criză există o oportunitate, aceste dificultăţi ne-au prilejuit o investiţie consistentă în extinderea capacităţii de stocare a materiilor prime. Partenerii de tradiţie, dar şi cei noi, au venit către Isopan şi mă bucur că echipa a fost la înălţime de fiecare data. Într-o piaţă atât de competitivă, atât la nivel local, cât mai ales la nivel internaţional, este evident pentru oricine că doar prin parteneriate business-urile se pot consolida şi dezvolta, iar colaborarea la nivelul industriei este aproape obligatorie. Înainte de a fi competitori, suntem elemente de inovaţie, obiectivul nostru comun fiind acela de a oferi cele mai bune produse pentru proiectele clienţilor noştri. Am demonstrat pe parcursul anului trecut că Isopan îşi merită poziţia de lider de piaţă în România şi ne onorează faptul că dezvoltatorii proiectelor majore îşi doresc să le fim parteneri, având încredere în calitatea panourilor şi în expertiza echipei Isopan. Aşteptările pentru anul 2024 sunt de consolidare, ne dorim să rămânem la nivelul din 2023 în contextul în care a fost un an record pentru noi, dar şi în cel al provocărilor pe care le aduce fiecare an electoral, cu proiecte care sunt puse în aşteptare", a declarat, Toni Pera, director general al Isopan Est.

Planul de investiţii al companiei prevede alocarea sumei de 5 milioane de euro pentru 2023 şi 2024, dar şi lansarea unor produse noi pentru piaţa din România. Anul trecut a fost finalizată o investitiţie de un milion de euro în noul produs al Isopan, FORTELIA, şi a fost demarată investiţia în extinderea capacităţilor de stocare a materiilor prime, un nou depozit de produse chimice cu o sală de amestec specială pentru dezvoltarea de noi soluţii sau tipuri de spumă, concomitent cu implementarea SAP.

Printre proiectele semnificative la care Isopan a contribuit în 2023 se numără un proiect special ce a angrenat întreaga companie şi a presupus livrarea a 187 de mii de metri pătraţi de panouri în Turcia, materialele fiind folosite pentru construcţia locuinţelor provizorii pentru sinistraţi. De asemenea, compania a livrat panouri pentru parcurile logistice VGP din Timisoara şi Brasov, depozitul Fan Courier Stefaneşti, magazinele Jumbo din Sibiu şi Iaşi, hypermarketul Carrefour din Bacău, fabrica Lidas Tulcea, magazinul Hornbach Constanţa, extinderea fabricii Pirelli, fermele Carmistin, magazine Penny şi Kaufland, centrul comercial Argeş Mall din Piteşti, parcurile logistice Eli Parks sau CTP Serbia.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb