ICT

Italia pregăteşte o nouă companie aeriană naţională

V. Ribana
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 octombrie 2020

Italia pregăteşte o nouă companie aeriană naţională

Autorităţile de la Roma speră să redreseze Alitalia cu un ajutor de stat de 3 miliarde de euro

Guvernul italian pregăteşte lansarea unui nou operator de transport aerian naţional, în condiţiile în care salvarea companiei Alitalia nu s-a produs deocamdată.

Potrivit simpleflying.com, Executivul de la Roma a semnat recent un decret care prevede înfiinţarea unei noi companii aeriene de stat - Newco -, deşi numele oficial al acesteia pare că va fi ITAliana.

Ministrul Transporturilor din Italia, Paola De Micheli, care a semnat decretul, a declarat conform FlightGlobal: "S-a născut o companie aeriană naţională, care va trebui să aibă un rol major pe piaţa europeană şi internaţională de profil. Noul nume şi noua identitate a companiei aeriene vor reprezenta o discontinuitate clară de operatorul cu probleme Alitalia".

Noua companie aeriană îl va avea pe Fabio Maria Lazzerini în funcţia de director executiv şi pe Francesco Caio în cea de preşedinte. Societatea, care este aşteptată să fie lansată în 2021, îşi propune să redea Italiei un transportator aerian naţional. Managerii operatorului de transport trebuie să prezinte un nou plan pentru industria aviatică naţională în termen de 30 de zile, care va fi supus aprobării Comisiei Europene.

Paola De Micheli a mai afirmat că planul industrial va avea o perspectivă pe cinci ani şi va urmări evitarea oricărei reduceri substanţiale de personal şi flotă. Aceasta din urmă este prevăzută la "peste 100 de avioane", faţă de 113 în prezent.

Guvernul de la Roma susţine că Alitalia ar putea fi privatizată din nou în viitor, după o aşteptată restructurare sub acţionariatul public. Alitalia, care se află în administrare pentru reorganizare de trei ani, încă derulează zboruri, dar a fost afectată grav de criza generată de pandemia de Covid-19 în industrie. Compania a disponibilizat circa 7.000 de salariaţi şi şi-a limitat puternic capacitatea şi numărul zborurilor. Salvarea Alitalia va costa 3 miliarde de dolari, potrivit autorităţilor de la Roma.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro