Italia vrea să vândă active de 21 de miliarde de euro pentru a ţine sub control datoria ţării

A.F.
Internaţional / 1 octombrie

Italia vrea să vândă active de 21 de miliarde de euro pentru a ţine sub control datoria ţării

Italia îşi propune să strângă o sumă echivalentă cu cel puţin 1% din produsul intern brut (PIB), sau aproximativ 21 de miliarde de euro (22,2 miliarde de dolari), prin vânzări de active între 2024 şi 2026, a anunţat Trezoreria în raportul său economic şi financiar, transmite Reuters.

Planul face parte din eforturile prim-ministrului Giorgia Meloni de a ţine sub control a doua cea mai mare datorie publică din zona euro, ca pondere din PIB, în timp ce investitorii urmăresc îndeaproape finanţele publice ale Romei., conform publicaţiei.

Noile ţinte iau în considerare veniturile din vânzarea activelor, aşteptată în următorii trei ani, a spus DEF şi arată că, fără planurile de vânzare, povara datoriei probabil ar creşte, scrie Reuters.

Ministrul Economiei, Giancarlo Giorgetti, a spus că vânzările de pachete de acţiuni vor implica companii care fac obiectul angajamentelor de privatizare deja convenite cu Comisia Europeană şi aceasta este o referire la banca Monte dei Paschi di Siena (MPS), care a fost salvată în 2017 la un cost de 5,4 miliarde de euro pentru contribuabili.

Trezoreria urmează să angajeze consilieri pentru procesul de reprivatizare al băncii, au declarant bancherii, deşi Giorgetti a minimizat perspectiva unei acţiuni rapide, spunând că guvernul nu are nevoie urgentă de numerar.

De asemenea, Italia va vinde acţiuni la companii la care participaţia Trezoreriei "o depăşeşte pe cea necesară pentru a menţine o coerenţă şi unitatea corespunzătoare a direcţiei strategice", a adăugat Giorgetti, fără a oferi alte detalii.

Cu toate acestea, guvernele Italiei au un istoric de ţinte de privatizare nerespectate, încă dinainte de pandemia de COVID-19, care a declanşat o lungă perioadă de politică fiscală expansionistă, care nu s-a încheiat încă, relatează sursa.

În 2018, prim-ministrul de atunci Giuseppe Cont, menţionează Reuters, s-a angajat să strângă aproximativ 18 miliarde de euro din vânzările de active, iar până la sfârşitul anului următor, pentru a ajuta la scăderea datoriilor şi a linişti investitorii, dar planul nu a dat rezultate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Datoria publica a Italiei este, 3 000 miliarde $,

    155 % din PIB in 2022,

    21 miliarde de euro e un mizilic 

    Odată cu activele vând și viitorul copiilor ...

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb