Iulius Mall, parte a ansamblului urbanistic mixed-use Iulius Town, certificat LEED Gold pentru sustenabilitatea clădirii

Comunicate de presă / 6 decembrie 2021

Iulius Mall, parte a ansamblului urbanistic mixed-use Iulius Town, certificat LEED Gold pentru sustenabilitatea clădirii

Iulius Mall, parte a celui mai mare ansamblu mixed-use de regenerare urbană din vestul ţării, Iulius Town Timişoara, a primit certificarea LEED GOLD din partea US Green Building Council. Compania IULIUS deţine singura reţea naţională de mall-uri certificată LEED din România, toate proiectele sale fiind orientate către alinierea la standardele internaţionale de sustenabilitate, conform unui comunicat remis redacţiei.

Certificarea din punct de vedere sustenabil a întregului portofoliu de operaţiuni IULIUS, inclusiv a proiectelor aflate în dezvoltare, este parte a strategiei de sustenabilitate a grupului IULIUS, axată pe trei piloni principali - mediu, investiţiile în oameni şi comunitate - punând accent pe cele mai bune practici ce ţin de guvernanţa corporativă şi etica în afaceri.

Cu 105.000 mp închiriabili, Iulius Mall Timişoara deţine cea mai mare suprafaţă de shopping din afara Capitalei, după ce, în anul 2019, a fost integrat în ansamblul mixed-use Iulius Town. Astfel, o zonă cu un caracter industrial a fost revitalizată într-un lifestyle center occidental, printr-o investiţie totală ce depăşeşte 442 de milioane de euro.

De curând, Iulius Mall a primit certificarea LEED Gold din partea US Green Building Council, după ce, în 2014, fusese certificat LEED Silver. Procesul de certificare este un angajament continuu asumat pentru a reduce amprenta de carbon a Iulius Mall. Distincţia obţinută anul acesta a marcat progresul Iulius Mall, datorită atenţiei acordate gestionării sustenabile a spaţiilor verzi, a suprafeţelor exterioare şi a deşeurilor, a îmbunătăţirii eficienţei energetice, a reducerii consumului de apă şi asigurării unei calităţi ridicate a aerului interior.

"Suntem deosebit de încântaţi de faptul că, în urma investiţiilor realizate şi a politicilor implementate, Iulius Mall a reuşit să evolueze la capitolul < < clădire verde > > şi să înregistreze performanţe majore la nivelul indicatorilor de sustenabilitate. Totodată, rezultatul este cea mai bună dovadă de recunoaştere a faptului că proiectele noastre contribuie la crearea unor comunităţi mai durabile şi reprezintă paşi concreţi spre un mediu mai sănătos şi prietenos cu oamenii", a declarat Dan Adrian Chelaru, Group Sustainability Officer al companiei IULIUS.

"Certificarea LEED Gold obţinută de Iulius Mall reprezintă confirmarea alinierii la practicile sustenabile de operare şi mentenanţă internaţionale. Ne bucurăm că am făcut parte din acest proces, în care Iulius Mall a demonstrat că o echipă dedicată şi investiţiile pentru un viitor sustenabil generează efecte imediate în eficienţa consumului de energie, optimizarea consumului de apă, protecţia mediului înconjurător prin gestionarea sustenabilă a deşeurilor şi implementarea de politici de achiziţii şi curăţenie ecologice", a declarat Roxana Isopescu, LEED AP O+M, Senior Sustainability Consultant, Green and Healthy Buildings Certifications Division, Colliers.

Pe lângă respectarea celor mai înalte cerinţe tehnice moderne, soluţiile implementate, confort şi siguranţă, Iulius Mall dispune, prin localizarea în ansamblul Iulius Town, de 600 locuri de parcare pentru biciclete, de spaţii de încărcare pentru maşinile electrice, acces foarte bun la mijloacele de transport în comun, pentru a reduce poluarea şi diminuarea folosirii maşinilor personale, şi de acces la un parc de aproximativ 5 hectare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

09 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9050
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7905
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0290
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8089
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5907

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro