Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Jaguar Land Rover investeşte milioane de lire în construcţia de vehicule electrice

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Jaguar Land Rover investeşte milioane de lire în construcţia de vehicule electrice

Jaguar Land Rover (JLR) va realiza o investiţie de mai multe milioane de lire sterline într-o unitate a sa din Marea Britanie, care va construi vehiculele electrice, anunţă Reuters.

Cea mai mare companie auto din Regatul Unit, care a produs anul trecut 30% din cele 1,5 milioane de automobile fabricate în Marea Britanie, va realiza o serie de vehicule electrice la uzina sa din Castle Bromwich, începând cu sedanul de lux XJ.

"Viitorul mobilităţii este electric şi, în calitate de companie vizionară britanică, ne-am angajat să construim următoarea generaţie de vehicule cu emisii zero în ţara noastră", a declarat directorul executiv al JLR, Ralf Speth.

Anunţul privind investiţia este important pentru sectorul auto din Marea Britanie, care a fost afectat anul acesta de închiderea fabricilor companiilor Honda Motor (Japonia) şi Ford Motor (SUA).

Trei dintre cele patru fabrici europene ale JLR se află în Marea Britanie, ceea ce limitează capacitatea sa de producţie în altă ţară. A patra unitate se află în Slovacia şi a fost inaugurată anul trecut.

"Facem investiţia la Castle Bromwich din cauză că procesul de ieşire a ţării noastre din UE (Brexit), aflat în derulare, nu ne-a lăsat altă opţiune. A trebuit să acţionăm în favoarea angajaţilor noştri şi a afacerilor noastre", a subliniat conducerea JLR, adăugând: "Suntem angajaţi pe piaţa Marii Britanii şi vom lupta ca să rămânem aici".

Anunţul privind investiţia în vehicule electrice vine după câteva luni dificile pentru Jaguar, care, în ianuarie, a anunţat circa 4.500 de disponibilizări pentru anul curent, raportând pierderi de 3,66 miliarde de lire (4,5 miliarde de dolari) aferente anului fiscal 2018/2019.

Compania derulează un program de redresare care oferă o opţiune electrică pentru toate noile sale modele începând cu anul 2020, compania urmărind să se îndepărteze de dependenţa de vehiculele diesel.

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS