Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Jaguar Land Rover pregăteşte 5.000 de disponibilizări

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Jaguar Land Rover pregăteşte 5.000 de disponibilizări

Jaguar Land Rover (JLR), cel mai mare producător auto britanic, se pregăteşte să elimine până la 5.000 de locuri de muncă din cele 40.000 pe care le are în Regatul Unit, conform Financial Times.

Brandul de lux, deţinut de Tata Motors Ltd. din India, va publica detaliile unui plan de reducere a cos­turilor în luna ianuarie, care va include şi această măsură.

Planul, anunţat pentru prima oară în octombrie anul acesta (odată cu rezultatele financiare), urmăreşte realizarea unor economii de trei miliarde de dolari, pe parcursul a trei ani. În perioada iulie-septembrie, compania a avut pierderi de 90 de milioane de lire sterline (aproape 117 miliarde de dolari), pe fondul unor vânzări sub aşteptări pe pieţele din China şi Europa.

Compania a eliminat deja 1.000 de posturi de la uzina sa principală din Solihull şi a redus orele de lucru la alte unităţi, pe fondul declinului cererii pentru vehiculele sale diesel şi maşinile de salon.

Financial Times scrie că JLR se va concentra pe realizarea de economii prin reducerea investiţiilor neproductive şi accelerarea vânzărilor de active.

Compania a anunţat că îşi va reduce investiţiile pentru anul acesta şi următorul de la 5,8 miliarde dolari la 5,2 miliarde de dolari şi încearcă să îşi diminueze stocul de vehicule construite. Totodată, societatea urmăreşte să-şi micşoreze cheltuielile cu circa 1,3 miliarde de dolari.

Recent, agenţia de evaluare S&P Global Ratings a retrogradat calificativul de credit al companiei Jaguar Land Rover la "junk", din cauza rezultatelor financiare slabe.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS