Japonia apelează la energia nucleară pentru a suplimenta producţia în timpul Jocurilor Olimpice

G.B
Internaţional / 21 iulie

Japonia apelează la energia nucleară pentru a suplimenta producţia în timpul Jocurilor Olimpice

Japonia a reactivat unele centrale energetice, între care şi un reactor nuclear care nu a mai fost folosit de mult timp, şi a luat mai multe măsuri pentru a evita o criză a electricităţii, în contextul creşterii temperaturilor şi a cererii pentru răcirea clădirilor, în special la Tokyo, unde vineri vor debuta Jocurile Olimpice, transmite Reuters.

Cu ochii lumii îndreptaţi spre Tokyo, care găzduieşte Jocurile Olimpice de vară, pe fondul îngrijorărilor legate de riscurile provocate de pandemia de coronavirus, Japonia vrea să evite reapariţia crizei de energie electrică suferită în timpul iernii, când companiile de energie au îndemnat clienţii să folosească raţional energia pentru a preveni întreruperile.

La începutul acestei luni, Kansai Electric Power a repornit un alt reactor, al cincilea care a fost repus în funcţie în Japonia din ianuarie, inclusiv o unitate veche de 44 de ani, care fusese închisă de zece ani.

Japonia are nouă reactoare în funcţiune, cel mai mare număr de când dezastrul atomic de la Fukushima a dus la închiderea industriei nucleare japoneze.

O centrală pe gaz şi o centrală pe cărbune au fost, de asemenea, repornite înainte de termen.

Capacitatea crescută de generare a dat încredere Ministerului Industriei că aprovizionarea cu energie electrică va fi suficientă.

"Nu suntem îngrijoraţi de alimentarea cu energie electrică în timpul verii, deoarece repornirea centralelor suplimentare a crescut capacitatea", a declarat pentru Reuters Yuri Ito, director adjunct la biroul de politici pentru furnizarea energiei electrice din cadrul Ministerului Industriei.

Reţeaua electrică a Japoniei s-a confruntat cu perioade de tensiune intensă în deceniul care a urmat dezastrului de la Fukushima, iar guvernul a creat mai multă concurenţă în sector şi a introdus în mixul de energie mai multe surse regenerabile.

Însă Japonia se bazează în continuare pe combustibilii fosili, în special pe gazul natural lichefiat (GNL) şi pe cărbune, care trebuie importate.

Adăugând presiuni asupra sectorului, multe centrale vechi pe petrol şi cărbune sunt închise în Japonia, deoarece liberalizarea pieţei forţează reducerea costurilor, iar presiunea pentru reducerea emisiilor de CO2 le face neviabile.

Ministerul industriei a avertizat în luna mai cu privire la riscul de producere a unor pene de energie electrică în timpul vârfului de cerere din timpul verii şi a cerut companiilor de utilităţi să asigure o capacitate adecvată de producţie şi stocuri de GNL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro