Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Japonia aproba un proiect economic de peste 108 miliarde de euro

L.I.M.
Internaţional /

Premierul Japoniei, Shinzo Abe (sursa:Twitter)

Premierul Japoniei, Shinzo Abe (sursa:Twitter)

Premierul japonez Shinzo Abe a prezentat joi un plan de stimulare a economiei japoneze, estimat la peste 108 miliarde euro, potrivit Agerpres.

Proiectul propune ca jumătate din această sumă să fie alocată pentru repararea şi modernizarea infrastructurii, afectate de taifun Hagibis, în luna octombrie. De asemenea, planul este destinat să diminueze impactul recent al majorării TVA asupra consumului.

Shinzo Abe a declarat, la o întâlnire cu oficialii din guvernul său şi din coaliţie: "Am pus la punct un pachet puternic destinat să ajute la depăşirea riscurilor de la adresa economiei", relatează sursa citată.

Cabinetul condus de Abe urmează să aprobe proiectul în cursul zilei de joi şi ar urma să se ridice la o valoare totală de 239 miliarde dolari, dacă acestor cheltuieli publice în valoare de aproximativ li se adaugă 119,5 miliarde dolari şi contribuţia sectorului privat.

În perioada iulie-septembrie 2019, economia japoneză a înregistrat o creştere de 0,1% comparativ cu trimestrul precedent, o încetinire semnificativă după un avans de 0,4% în trimestrul al doilea şi o creştere de 0,5% în primul trimestru, în condiţiile în care încetinirea economiei chineze şi disputa comercială cu SUA au afectat exporturile Japoniei. În prezent, economia japoneză este ameninţată de efectele majorării TVA de la 8 până la 10%,

Cu toate acestea, Yusuke Shimoda, economist la Japan Research Institute, a avertizat că, deşi proiectul va da un impuls companiilor din sectorul infrastructurii, impactul său asupra întregii economii va fi unul limitat.

Japonia este obişnuită cu planurile de relansare destinate să ţină economia pe linia de plutire, însă această politică a avut drept efect creşterea datoriei publice până la un nivel de 238% din PIB în 2018, potrivit Fondului Monetar Internaţional.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS