JD Agro Cocora investeşte 10 milioane de euro în expansiunea fermei din Constanţa

G.D.
Companii / 13 martie

JD Agro Cocora investeşte 10 milioane de euro în expansiunea fermei din Constanţa

Grupul JD Agro Cocora, deţinută de investitori danezi prin Romania Farm Invest A/S, anunţă achiziţionarea unei ferme agricole cu o suprafaţă de aproximativ 1.370 de hectare în judeţul Constanţa, conform unui comunicat remis redacţiei. Noua proprietate va fi integrată în cadrul fermei JD Agro Amzacea, aflată în comuna Amzacea, Constanţa.

"Investiţia realizată pentru această nouă achiziţie a fost în valoare de 10 milioane de euro. Această decizie a venit ca un pas firesc în dezvoltarea companiei pe plan local, fiind în linie cu planurile Grupului de a se consolida atât prin achiziţii, cât şi prin arendarea de terenuri agricole. De altfel, până în 2025, vizăm administrarea unei suprafeţe totale de peste 20.000 de hectare la nivel local", a declarat Hans Poulsen, CEO JD Agro Cocora.

Potrivit afirmaţiei sale, ferma achiziţionată a aparţinut unui fermier francez care a pornit afacerea în 1998. Aceasta nu necesită investiţii suplimentare şi poate fi deja integrată în circuitul agricol al JD Agro Amzacea. De altfel, unul dintre motivele pentru care JD Agro Cocora a optat pentru această achiziţie este faptul că terenul are o calitate foarte bună şi este amplasat în vecinătatea propriei ferme.

Ferma cumpărată are o suprafaţă totală de aproximativ 1.370 de hectare, din care 760 de hectare se află în proprietate, iar 610 de hectare în arendă. Odată cu noua investiţie, ferma JD Agro Amzacea se va extinde cu 35% din punct de vedere al suprafeţei şi va ajunge la un total de 5.400 de hectare, distribuite în localităţile Amzacea, Chirnogeni şi Topraisar, subliniază sursa citată.

"Investiţia realizată în ferma din zona Constanţa ne aduce cu un pas mai aproape de obiectivele setate de consolidare a prezenţei pe plan local. Astfel, prin acest demers, grupul JD Agro Cocora va exploata în total 17.000 de hectare, din care 42% se află în proprietate, respectiv 7.200 de hectare", a mai adăugat Hans Poulsen.

Dincolo de ferma din judeţul Constanţa, JD Agro Cocora deţine o alta în judeţul Ialomiţa. Aceasta administrează o suprafaţă de 11.600 de hectare. Cele două ferme ale companiei dispun de echipamente performante şi de tehnologie la zi, având capacitatea de a atinge un nivel de eficienţă peste media pieţei. În plus, în prezent, JD Agro Cocora foloseşte tehnologia no till - fără arătură - pe întreaga suprafaţă lucrată, reducând astfel posibilele distrugeri ale solului, protejând microfauna şi sporind, astfel, umiditatea solului.

Suprafeţele deţinute sau arendate de JD Agro Cocora sunt cultivate preponderent cu cereale, anul trecut fiind atinsă o producţie de 62.500 tone, în ciuda faptului că 2022 a fost un an marcat de secetă. Astfel, anul trecut, JD Agro Cocora a realizat o cifră de afaceri de 26,4 milioane de euro, se mai arată în comunicat.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9696
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6562
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7565
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.0418

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro