Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Jeremy Corbyn dezvăluie documente privind negocieri secrete între Johnson şi Trump

B.D.
Internaţional /

Jeremy Corbyn (sursă foto: Twitter)

Jeremy Corbyn (sursă foto: Twitter)

Liderul Partidului Laburist (Labour) Jeremy Corbyn a dezvăluit într-oconferinţă de presă la Westminster, 451 de pagini de documente necenzurate care conţin rezumate ale unui număr de şase reuniuni ale unui grup de lucru cu privire la investiţii şi comerţ între Statele Unite şi Regatul Unit după Brexit, dintre care ultima a avut loc în iulie, relatează The Huffington Post, care se întreabă dacă această campanie în vederea alegerilor legislative britanice de la 12 decembrie se află la o cotitură prin acest atac asupra premierului în exerciţiu Boris Johnson.

Aceste documente au fost deja publicate de către Guvernul conservator - însă cenzurate.

Ele, dă asigurări Corbyn, constituie dovada faptului că Sistemul Naţional britanic de Sănătate (NHS) ar putea să fie deschis pieţei americane, în cadrul unui acord comercial după Brexit.

Acesta afirmă că Guvernele britanic şi american s-au pus deja de acord să prelungească durata brevetelor în domeniul medicamentelor. În fapt acest lucru înseamnă creşterea preţului medicamentelor NHS, dă el asigurări.

Nici Boris Johnson şi nici Partidul Conservator (Tories) nu au reacţionat imediat în urma acestor acuzaţii, după conferinţa de presă a lui Corbyn.

Însă premierul conservator în exerciţiu ar putea să spună că nu este încă premier, că nu este vorba despre situaţia actuală a negocierilor şi că nimic nu este în acţiune sau acceptat.

Întrebat despre acest ultim punct, Corbyn a replicat simplu că secretarii de stat care au participat la aceste negocieri au stabilit acest cadru şi nu au făcut publice aceste informaţii.

NHS - la fel ca Brexitul - a devenit una dintre principalele mize ale campaniei electorale în Regatul Unit.

Johnson a declarat în mai multe rânduri că NHS nu este de vânzare. "Aceasta este invenţie totală, este complet fals. Un Guvern conservator, în nicio circumstanţă nu va pune NHS pe masă în negocieri comerciale", declara el în dezbaterea televizată de la ITV News cu Corbyn.

Locatarul numărului 10 pe Downing Street plăteşte proximitatea sa cu locatarul Casei Albe, care susţine un Brexit "dur" şi nu şi-a ascuns niciodată interesul faţă de NHS.

Donald Trump este de altfel un unghi de atac foarte prizat de opozanţii lui Johnson, indiferent că este vorba despre Partidul Liberal Democrat (Lib-dem), Labour, sau scoţienii separatişti din SNP.

În contextul în care Trump este aşteptat marţi şi miercuri la Londra, la summitul NATO, capcana este întinsă pentru Johnson, scrie HuffPost.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS