Jeremy Corbyn se apără în urma atacului marelui rabin Ephraim Mirvis

B.B.
Internaţional /

Jeremy Corbyn (Sursă foto: Twitter)

Jeremy Corbyn (Sursă foto: Twitter)

Liderul laburist britanic Jeremy Corbyn a condamnat antisemitismul "în toate formele sale", în urma unui atac neobişnuit al marelui rabin din Regatul Unit Ephaim Mivris - în plină campanie electorală în vederea alegerilor legislative anticipate de la 12 decembrie -, care i-a reproşat incapacitatea de a eradica această "otravă" în formaţiunea sa, aflată în opoziţie, relatează AFP.

"Vreau să fiu foarte clar: antisemitismul în toate formele sale este josnic şi rău", a declarat Corbyn în faţa membrilor partidului. "Nu există absolut niciun loc pentru antisemitism (...) în Regatul Unit modern, el nu va fi tolerat în nicio formă de către un Guvern laburist".

Cu mai puţin de două săptămâni înaintea alegerilor legislative anticipate, intervenţia neobişnuită a marelui rabin Ephaim Mivris a eclipsat programul special al Partidului Laburist, lansat de către Jeremy Corbyn la Londra, vizând să consolideze lupta împotriva discriminărilor în cazul unei victorii a formaţiunii sale.

"Modul în care conducerea (laburistă) a tratat rasismul antievreiesc este incompatibil cu valorile britanice de care suntem atât de mândri - ale demnităţii şi respectării tuturora", scrie Ephraim Mirvis într-un editorial publicat de cotidianul The Times. "O nouă otravă - aprobată de sus - s-a înrădăcinat în Partidul Laburist", care îi lasă pe evreii britanici "cuprinşi de anxietate", continuă el.

"Când va veni 12 decembrie, cer tuturor să voteze conform conştiinţei lor. Să nu vă îndoiţi, însuşi sufletul naţiunii noastre este în joc", a adăugat el, apreciind că Jeremy Corbyn este "inapt" să guverneze.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS