JLL a reprezentat compania Arcese în închirierea a 6.500 mp spaţii de depozitare în proiectul WDP

J.P.
Miscellanea / 27 octombrie 2020

JLL a reprezentat compania Arcese în închirierea a 6.500 mp spaţii de depozitare în proiectul WDP

JLL a reprezentat Arcese Transport, companie de transport şi logistică, în tranzacţia de închiriere a 6.500 metri pătraţi de spaţii de depozitare în parcul WDP din Dragomireşti, unde a ajuns astfel să ocupe în total o suprafaţă de 11.000 metri pătraţi de astfel de spaţii. Tranzacţia vine pe o piaţa logistică şi industrială care, în ciuda crizei sanitare, continuă să performeze mai bine decât anul trecut, din punct de vedere al cererii, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Prin această tranzacţie, Arcese, una dintre cele mai mari firme de transport din Europa, ajunge la 16.000 metri pătraţi de spaţii logistice în România (Dragomireşti şi Cluj).

Mihai Escu, senior consultant Industrial Department JLL România, care a reprezentat Arcese în tranzacţie, a declarat: "Relaţia foarte bună cu WDP a stat la baza deciziei Arcese de a-şi extinde operaţiunile în depozitul de la Dragomireşti. De asemenea, având în vedere vulnerabilitate economiei în această perioadă, flexibilitatea este foarte importantă într-un contract de business şi a jucat şi în acest caz un rol important. Extinderea vine într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic şi arată încă o dată că piaţa industrială şi de logistică continuă să crească pentru pentru a răspune nevoii de consum."

Marius Buturoagă, CEO Arcese Transport: "Clienţii din portofoliu sunt în creştere, îşi dezvoltă operaţiunile, astfel că avem nevoie de spaţiu suplimentar pentru a le oferi flexibilitatea caracteristică companiei noastre. În ciuda perioadei instabile, compania Arcese este în continuă dezvoltare şi deschisă către noi parteneriate."

WDP Park Dragomireşti este situat în partea de vest a Bucureştiului, cu acces direct la şoseaua de centură. Parcul aparţine dezvoltatorului şi operatorului belgian de spaţii industriale WDP.

"WDP susţine permanent activitatea clienţilor din portofoliu acomodând nevoile de extindere ale acestora atât în locaţiile deja ocupate cat şi prin achiziţia si deschiderea de noi huburi logistice în toată România", a declarat Dana Bordei, Commercial Director WDP.  

Cererea totală de spaţii industriale şi logistice în România în primele nouă luni al anului 2020 a ajuns la 355.000 metri pătraţi şi a continuat să fie peste nivelul consemnat în aceeaşi perioadă a anului trecut (337.000 metri pătraţi). De menţionat că peste 85% din suprafaţa tranzacţionată a reprezentat cerere netă, adică contracte noi.

Aproape 48% din suprafaţa închiriată în acest an a fost în proiectele din Bucureşti, restul fiind împărţit în restul ţării, cu Timişoara (76.000 mp), Craiova (57.400 mp) şi Arad (19.100 mp), în prim plan.

Din punct de vedere al domeniilor celor mai active pe piaţa închirierilor de spaţii logistice, pe primul loc se află cele din FMCG, cu 48% din suprafaţa tranzacţionată, urmate de producţie (16,8%) şi logistică (15,2%).

JLL a avut o cotă de piaţă 48% în primele 9 luni ale anului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Aug. 2021
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1486
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5849
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7813
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.9139

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro