JLL: Peste 1 milion de metri pătraţi de proiecte noi industriale, de birouri şi de retail sunt anunţate pentru 2021;

Comunicate de presă / 25 februarie

Peste 1 milion de metri pătraţi de proiecte noi industriale, de birouri şi de retail sunt anunţate pentru 2021;

Anul 2021 ar putea aduce pe piaţa imobiliară locală peste un milion de metri pătraţi de spaţii moderne industriale, de birouri şi de retail, dacă dezvoltatorii vor finaliza toate proiecte anunţate pentru acest an, potrivit celui mai recent "Bucharest City Report" publicat de JLL, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Livrările anunţate pentru 2021 vor depăşi astfel suprafaţa finalizată în 2020 care a însumat

aproape 890.000 metri pătraţi de spaţii moderne.

Motorul pieţei de dezvoltare va fi şi în acest an segmentul logistic şi industrial, unde proiectele care ar urma să fie finalizate la nivel naţional se ridică la peste 670.000 metri pătraţi, respectiv 67% din total. Astfel, stocul de spaţii va depăşi 5,7 milioane de metri pătraţi, de la 5,05 milioane metri pătraţi la finalul anului trecut.

În 2020, dezvoltatorii au livrat circa 590.000 metri pătraţi de spaţii industriale şi logistice moderne la nivel naţional.

"În condiţiile unei crize medicale nemaiîntâlnite în ultimii 100 de ani, 2020 a fost rezonabil de bun pentru piaţa imobiliară din România. Dacă proiectele de birouri şi de retail, care presupun aglomerări mari de oameni, au fost afectate în mod direct de restricţiile din timpul pandemiei şi încă aşteaptă revenirea la normalitate, în schimb segmentul industrial a avut chiar un an record în materie de tranzacţii şi livrări de spaţii. Este greu de spus ce va aduce 2021, un rol determinant avându-l viteza de vaccinare împotriva COVID-19, dar cert este că avem o piaţă mult mai matură acum faţă de criza precedentă şi, putem spune, chiar şi faţă de primăvara trecută. Faptul ca investitorii sunt dispuşi să îşi angajeze resurse importante în livrarea de noi proiecte confirmă încrederea pe care o au în România", a declarat Alexandru David, Head of Research JLL România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

23 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9257
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4639
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6702
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.5622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro