JO 2024: Consiliul World Athletics examinează soarta atleţilor ruşi

D.T.
Miscellanea / 20 martie

JO 2024: Consiliul World Athletics examinează soarta atleţilor ruşi

Consiliul World Athetics, instanţa supremă a sportului rege al Jocurilor Olimpice, va examina de mâine până joi soarta atleţilor ruşi, într-un moment în care ia amploare dezbaterea asupra reintegrării acestora în sportul mondial, înaintea JO de vară 2024 de la Paris, informează Agerpres.

Această chestiune pune pe plan secundar posibila reintegrare a Federaţiei ruse de atletism, după mai bine de şapte ani de suspendare din cauza unui amplu scandal de dopaj instituţionalizat. Doar un grup restrâns de ruşi au putut participa la întrecerile de atletism din cadrul Olimpiadei de la Tokyo, în 2021, sub drapel neutru.

O ridicare a sancţiunilor în acest caz nu ar avea un efect imediat pentru sportivi dacă World Athletics ar continua să sancţioneze Rusia pentru invadarea Ucrainei, în februarie 2022.

Cu mai puţin de un an şi jumătate înainte de JO de la Paris, poziţia atletismului internaţional va fi analizată în mod deosebit, arată sursa.

După ce a "recomandat" în februarie 2022 excluderea lor din competiţiile internaţionale, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi-a anunţat la începutul anului dorinţa de a "explora modalităţi" de a aduce sportivii ruşi şi belaruşi înapoi în sportului mondial.

Acest lucru a generat o solicitare de "clarificări" din partea a aproximativ 30 de ţări, inclusiv Franţa, Marea Britanie, Suedia, Polonia, Statele Unite şi Canada.

Autoritatea olimpică mondială pare să dorească să marcheze întoarcerea ruşilor şi belaruşilor sub drapel neutru, cu condiţia ca aceştia "să nu sprijine activ războiul din Ucraina". Încă în fază de "consultări detaliate" cu federaţiile internaţionale, CIO nu a stabilit un termen limită.

Un alt sport olimpic major, scrima, tocmai a aprobat revenirea în competiţie a scrimerilor din cele două ţări interzise, care sunt prezente de asemenea în aceste zile la Campionatele Mondiale de box feminin din India, inclusiv cu steag şi imn propriu. Acest lucru a dus la boicotarea competiţiei de către mai multe naţiuni.

Situaţia este urgentă: ca şi pentru alte câteva sporturi, perioada de calificare la Jocurile de la Paris a început deja în atletism, în special pentru maraton, marş, probele combinate, ştafete şi 10.000 m, se mai precizează în sursă.

Pe o linie clară, britanicul Sebastian Coe, preşedintele World Athletics, a afişat încă de la începutul invaziei ruse o poziţie ostilă întoarcerii ruşilor, fără o evoluţie semnificativă a conflictului.

Poziţia Federaţiei internaţionale de atletism pe tema reintegrării ruşilor şi belaruşilor urmează să fie făcută publică în cursul zilei de joi.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pe front cu ei, sa lupte pentru patria muma.

    Slava RuSSia! 

    MI SE PARE NORMAL SA PARTICIPE. ALTFEL PANA LA ARDEREA PE RUG A OPERELOR LUI TOLSTOI (CHIAR SI A TABELULUI LUI MENDELEEV, DE CE NU?!) NU MAI E DECAT UN PAS!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9580
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6276
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1206
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7110
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro