Abonament gratuit

Jocurile Olimpice, "condamnate" să se desfăşoare în 2021

O.D.
Ziarul BURSA #Sport /

Jocurile Olimpice, "condamnate" să se desfăşoare în 2021

Posibila amânare pentru încă un an a Jocurilor Olimpice, din 2021 în 2022, a stârnit discuţii în rândul sportivilor şi oficialilor. Lucrurile sunt neclare, iar în ultimele zile situaţia din Japonia s-a înrăutăţit. Nimeni nu poate garanta că se va pune capăt pandemiei în această vară, la iarnă sau în primăvara următoare.

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach a ţinut să răspundă la mai multe chestiuni legate de această ediţie a jocurilor, într-un interviu acordat cotidianului Die Welt.

Înaltul oficial susţine că Jocurile Olimpice nu vor putea fi amânate după vara lui 2021. În urma anunţului privind amânarea Jocurilor Olimpice cu un an, pe data de 24 martie, Thomas Bach nu a avut nicio intervenţie publică pe marginea acestui subiect. Preşedintele a răspuns acuzaţiilor privind întârzierea amânării Jocurilor Olimpice susţinând că a constituit un grup de lucru special asociat cu OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) încă de la jumătatea lunii februarie: "Pe 21 martie, am fost informaţi de difuzarea masivă a virusului în America de Sud şi în Africa şi am organizat o reuniune de urgenţă a Comitetului Executiv a doua zi. Întrucât până în acel moment, preocuparea noastră principală a fost de a şti dacă Japonia poate fi o gazdă sigură, problema a devenit apoi de a şti şi dacă restul lumii poate fi un invitat sigur. Noi am dorit să facem anunţul pe 22 martie, dar ţinând cont de dimensiunea Jocurilor Olimpice, prietenii noştri japonezi nu puteau spune da sau nu imediat şi de aceea anunţul a intervenit pe 24. Aici nu vorbim de un meci de fotbal sau de un maraton dintr-un oraş". Preşedintele CIO a făcut referire şi la ameninţarea lansată de Comitetul olimpic canadian referitor la faptul că nu va merge la JO dacă acestea vor fi menţinute la datele originale. Bach a reamintit că "în conformitate cu Carta Olimpică, fiecare comitet naţional olimpic este obligat să-şi trimită o echipă la JO. Această regulă a fost instituită în urma boicotului din 1980 şi 1984". Thomas Bach a răspuns şi unei declaraţii făcute de un membru al Comitetului organizator nipon, săptămâna trecută, conform căreia viitorul pandemiei este încă o mare necunoscută, iar organizarea Jocurilor de vară din 2021 ar depinde de eradicarea epidemiei: "Partenerii noştri japonezi şi prim-ministrul mi-au spus clar că Japonia nu va putea gestiona o amânare pentru mai târziu de vara viitoare. Jocurile Olimpice nu se pot amâna pe termen nedefinit aşa cum s-ar putea face cu un turneu de tenis sau un meci de fotbal. Nu există alt plan de amânare şi sunt încrezător că toate părţile se vor reuni pentru a organiza cele mai minunate Jocuri. OMS susţine alegerea noastră pentru vara lui 2021".

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru perioada 23 iulie-8 august 2021, după ce iniţial erau programate în perioada 24 iulie-9 august 2020.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS