Jocurile Olimpice, sub semnul restricţiilor de tot felul

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 19 ianuarie

Veşti mai puţin bune vin dinspre Japonia, săptămânal, în legătură cu Jocurile Olimpice. Organizatorii vor cu disperare ca olimpiada să se desfăşoare în această vară, dar au început să fac mai mulţi paşi în spate. Numărul sportivilor care vor lua parte la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute în această vară, urmează să fie redus din cauza pandemiei de coronavirus, au declarat organizatorii. "Pentru a garanta siguranţa şi securitatea sportivilor şi a simplifica operaţiunile pe parcursul Jocurilor Tokyo-2020, considerăm că este necesară reconsiderarea numărului participanţilor la ceremoniile de deschidere şi de închidere", au precizat organizatorii într-un comunicat. Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) se aşteaptă ca acest număr să fie cu aproape jumătate mai mic la ceremonia de deschidere, programată pe 23 iulie, potrivit cotidianului Yomiuri Shimbun. Aproximativ 6.000 de sportivi sunt aşteptaţi să participe la ceremonie, afirmă ziarul, în timp ce peste 11.000 de concurenţi din întreaga lume sunt aşteptaţi să vină la Tokyo în această vară. Organizatorii nu au avansat însă cifre deocamdată, explicând că toate detaliile sunt în continuare în discuţie cu CIO. Potrivit Yomiuri Shimbun, restricţiile sanitare care limitează durata şederii în Satul Olimpic ar explica această scădere drastică. Deoarece aceste restricţii vor face ca sportivii să nu poată avea acces în Satul Olimpic cu mai mult de cinci zile înaintea debutului competiţiilor lor. De asemenea, ei vor fi nevoiţi să părăsească Japonia la două zile după încheierea probelor la care au participat. O creştere accentuată a infectărilor cu Covid-19 în Japonia şi în alte părţi ale lumii a reaprins îndoielile cu privire la posibilitatea organizării Jocurilor Olimpice de la Tokyo în această vară, după ce acestea au fost deja amânate cu un an din cauza pandemiei. În ciuda reticenţei tot mai mari a japonezilor, organizatorii şi guvernul nipon asigură că Jocurile Olimpice pot avea loc în condiţii de siguranţă în această vară, chiar dacă pandemia de coronavirus nu va putea fi controlată până atunci. "Guvernul nu şi-a schimbat poziţia faţă de Jocurile Olimpice şi Paralimpice", a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului, Katsunobu Kato.

Săptămâna trecută, un influent ministru japonez, Taro Kono, a afirmat însă că nu ar trebui exclusă nicio posibilitate cu privire la competiţia din această vară, inclusiv o anulare a acesteia.

Având în vedere multiplele măsuri pe care organizatorii intenţionează să le adopte, JO de la Tokyo se transformă dintr-o sărbătoare într-o obligaţie care trebuie îndeplinită

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro