Joe Biden a discutat cu Emmanuel Macron şi cu Ursula von der Leyen despre vizita lor în China

A.F.
Internaţional / 21 aprilie

Joe Biden a discutat cu Emmanuel Macron şi cu Ursula von der Leyen despre vizita lor în China

Preşedintele american Joe Biden a discutat ieri cu Emmanuel Macron despre recenta vizită făcută în China de preşedintele francez, ale cărui comentarii făcute la adresa Taiwanului - şi nu numai - i-au atras critici în Europa şi în Statele Unite, conform News.ro. Separat, şeful Casei Albe a avut o convorbire şi cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care l-a însoţit pe Macron în vizita din China.

Potrivit unui comunicat al Casei Albe, Biden şi Macron "au discutat despre recenta deplasare a preşedintelui Macron în China şi despre eforturile lor continue de a promova prosperitatea, securitatea, valorile comune şi o ordine internaţională bazată pe statul de drept" în regiunea Asia-Pacific, "reafirmând importanţa menţinerii păcii şi stabilităţii în strâmtoarea Taiwan".

Joe Biden şi Emmanuel Macron au făcut, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la războiul din Ucraina şi "şi-au reiterat sprijinul neclintit pentru Ucraina în faţa agresiunii brutale a Rusiei".

Ei "au convenit asupra importanţei de a continua să implice" China pentru a contribui "pe termen mediu la încheierea conflictului" din Ucraina, a informat joi, la rândul său, Preşedinţia franceză. Emmanuel Macron a subliniat, de asemenea, că este important ca europenii să continue "să se reînarmeze pentru a-şi asuma responsabilităţile în împărţirea poverii securităţii transatlantice", a precizat Palatul Elysee.

Convorbirea celor doi lideri a reprezentat o oportunitate pentru Washington şi Paris de a aplana divergenţele apărute în urma vizitei lui Emmanuel Macron la Beijing. Preşedintele francez a stârnit un val de critici afirmând că Europa nu ar trebui să se alinieze automat cu SUA sau cu Beijingul în cazul unei dispute privind Taiwanul, că nu trebuie să fie "vasala" Washingtonului şi că trebuie să dea dovadă de o "autonomie strategică".

Într-o convorbire separată, Joe Biden a vorbit şi cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care l-a însoţit pe Emmanuel Macron la Beijing. "Cei doi lideri au discutat despre recenta vizită a preşedintei von der Leyen în China şi despre angajamentul lor comun de a susţine o ordine internaţională bazată pe statul de drept, drepturile omului şi practici comerciale internaţionale corecte", se arată într-un comunicat al Casei Albe. Ei au discutat, de asemenea, despre iniţiativele occidentale pentru a opri ofensiva Rusiei în Ucraina, precum şi despre tranziţia către economii cu energie verde.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Saracul Biden nu stie ca trebuia sa vorbeasca INAINTE de vizita

    Macron și UE au mers în calitate de slugi

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb