Joe Biden amână declasificarea arhivelor secrete despre asasinarea lui John F. Kennedy

G.U.
Internaţional / 23 octombrie

Joe Biden amână declasificarea arhivelor secrete despre asasinarea lui John F. Kennedy

Declasificarea noilor arhive secrete despre asasinarea la Dallas în 1963 a fostului preşedinte american John F. Kennedy va fi amânată un an, a anunţat ieri preşedintele în funcţie al SUA, Joe Biden, transmite AFP, conform Agerpres.

''Întrucât agenţiile au propus ca declasificarea tuturor informaţiilor cuprinse în arhive să fie amânată, certific că ea va fi amânată până pe 15 decembrie 2022'', după aproape 60 de ani de la asasinat, precizează Biden într-un comunicat.

În anul 2017, în timpul preşedinţiei lui Donald Trump, arhivele naţionale ale SUA au declasificat în trei tranşe o serie de dosare.

Potrivit comunicatului semnat de Biden, din cauza pandemiei COVID-19 arhiviştii au întârziat în examinarea dosarelor şi au nevoie de mai mult timp. Această amânare este necesară ''pentru a preveni orice atingere adusă securităţii militare, operaţiunilor de informaţii, menţinerii ordinii publice şi conduitei în relaţiile externe'', motivează preşedintele american.

El explică în continuare că toate aceste considerente sunt ''mai importante decât interesul general de a vedea o declasificare imediată''.

Comisia de investigare a asasinării lui John F. Kennedy, cunoscută sub numele de ''Comisia Warren'', după numele preşedintelui ei, Earl Warren, pe atunci preşedinte al Curţii Supreme a SUA, a concluzionat în anul 1964 că Lee Harvey Oswald, un fost membru al trupelor de commando care a trăit în Uniunea Sovietică, a acţionat singur în operaţiunea de asasinare a preşedintelui.

Însă aceste concluzii au stârnit controverse încă de la publicarea lor şi activitatea Comisiei Warren a fost criticată în analize ulterioare. O comisie a Congresului american a estimat ulterior că John F. Kennedy a fost asasinat probabil în urma unui complot.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Adevarul este periculos.

    A fost un complot.

    Cum poate un individ sa omoare singur un presedinte?? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
croco.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro