Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

JOHN BERCOW:"Brexitul este cea mai mare greşeală a politicii externe a Regatului Unit postbelic"

I.M.
Internaţional /

John Bercow (Sursă foto: Twitter)

John Bercow (Sursă foto: Twitter)

Fostul "speaker" al Camerei Comunelor John Bercow, abia pensionat, a încălcat imparţialitatea de care a dat dovadă cu privire la ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) şi face din nou să se vorbească despre el, relatează AFP.

Făcut popular până în afara regatului de rolul crucial pe care l-a jucat în interminabilele dispute pe tema Brexitului în Camera Comunelor, Bercow şi-a reluat libertatea la fel de gălăgios.

Într-un interviu acordat Asociaţiei Presei Străine la Londra (Foreign Press Association, FPA), el şi-a înălcat imparţialitatea din ultimii zece ani cât a fost "speaker" şi şi-a dezvăluit convingerile puternice cu privire la ieşirea ţării din Uniunea Europeană (UE).

"Brexitul este cea mai mare greşeală a politicii externe a Regatului Unit postbelic", denunţă el.

"Nu sunt «speaker», aşadar nu mai trebuie să mai rămân imparţial de-acum", se explică John Bercow.

"Brexitul nu ne ajută. Facem parte dintr-o lume alcătuită din blocuri de putere şi de schimburi. Sentimentul meu este că este mai bine să facem parte dintr-un bloc de putere decât să fim singuri", apreciază el, potrivit AFP.

Omul a cărui voce gravă nu va mai răsuna pentru a-i calma pe deputaţii surescitaţi crede, de asemenea, că imaginea Regatului Unit în lume a fost afectată puternic şi că această decizie a părăsi UE a creat "incertitudine" în lume.

John Bercow anunţă, totodată că va publica în curând o carte în care va reveni asupra acestor zece ani la conducerea Camerei Comunelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie