JTI Romania, premiată de Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei

G.U.
Companii / 14 martie

JTI Romania, premiată de Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei

JTI a primit astăzi premiul Ministrului de Externe al Japoniei pe 2021, se arată într-un comunicat de presă. Textul semnat de către Motegi Toshimitsu, Ministrul de Externe al Japoniei, arată că premiul este acordat JTI "cu profund respect, pentru contribuţia extraordinară la prietenia şi bunele relaţii între Japonia şi alte ţări, prin eforturile de promovare a culturii japoneze în România". Diploma a fost înmânată de către E.S. dl. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România lui Evgeny Nikolsky, General Manager JTI România, Moldova şi Bulgaria, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul JTI din Bucureşti.

"Premiul Ministrului Afacerilor Externe al Japoniei se acordă de către Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei persoanelor şi organizaţiilor care au contribuit în mod semnificativ la promovarea prieteniei şi a bunelor relaţii între Japonia şi alte ţări, în semn de recunoaştere şi apreciere a realizărilor acestora. JTI a sprijinit în calitate de sponsor o serie de evenimente culturale japoneze, mai mari sau mai mici, desfăşurate în România începând cu anul 2002, când compania a început să colaboreze cu Ambasada pentru organizarea unor manifestări care să marcheze 100 de ani de la primele contacte diplomatice japonezo-române. Pentru a aminti doar câteva dintre proiectele sprijinite de JTI, enumerăm amenajarea căsuţei de ceai din incinta Muzeului de Artă al României, renovarea Grădinii Japoneze din Parcul Herăstrău şi sprijinul acordat trupelor de teatru din Japonia, care au susţinut spectacole în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. JTI este, totodată, sponsor al Centrului de Studii Româno-Japoneze "Angela Hondru" al Universităţii Româno-Americane din Bucureşti şi al Clubului de Kendo şi Iaido Sam-Sho din Timişoara, sprijinind activităţile culturale legate de Japonia şi fiind o prezenţă indispensabilă pentru evenimentele de promovare a culturii japoneze, organizate în România. Drept recunoaştere a realizărilor JTI de până acum, sunt încântat să vă înmânez astăzi Premiul Ministrului Afacerilor Externe al Japoniei şi doresc să îmi exprim profunda recunoştinţă pentru tot sprijinul dumneavoastră", a declarat E.S. dl. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România.

"Sunt profund onorat şi recunoscător pentru că JTI România a fost aleasă de Ministrul japonez al Afacerilor Externe pentru a primi această recunoaştere. Sunt mândru să accept acest premiu în numele tuturor colegilor mei. Ultimii doi ani au fost dificili pentru noi toţi, din cauza pandemiei. Dar echipa noastră de peste 1.200 angajaţi a continuat să muncească şi să se adapteze noului context. Suntem unul dintre cei mai mari investitori japonezi de pe piaţă. Aşadar, am urmat modelul 4S al companiei mamă JT, potrivit căruia consumatorii, acţionarii, angajaţii şi societatea stau în centrul a tot ceea ce facem. Pe baza acestui model, am căutat să îmbogăţim societatea, aducându-i pe români mai aproape de cultura şi civilizaţia japoneză. Astfel, am sprijinit numeroase iniţiative de promovare a culturii japoneze în România, şi întotdeauna în acest demers i-am avut alături pe partenerii noştri de la Ambasada Japoniei. Sunt convins că acest parteneriat solid va continua pe viitor, reprezentând o bază pentru următoarele proiecte şi programe pe care le vom derula împreună", a declarat Evgeny Nikolsky, General Manager JTI Romania, Moldova şi Bulgaria.

"Primim acest premiu într-un moment cu valoare de simbol. În 2021, România şi Japonia au aniversat centenarul relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări. În acest an, România va semna Parteneriatul strategic cu Japonia, care este cel mai important investitor asiatic în ţara noastră. Am convingerea că o piatră de temelie a acestui Parteneriat strategic este reprezentată de relaţiile culturale excelente dintre Japonia şi România. Japonia este printre cei mai importanţi parteneri ai Festivalului de Teatru de la Sibiu, care a găzduit anul trecut, cu sprijinul JTI, o expoziţie despre ia românească şi chimono, veşminte tradiţionale care au cucerit lumea. Sperăm să putem prezenta această expoziţie şi la Tokio. Recent, am participat la deschiderea primei expoziţii de stampe japoneze din era Meiji organizată în România. Acest premiu vine să certifice că împreună cu Ambasada Japoniei, contribuim la construirea unui nou început în relaţiile dintre România şi Japonia", a adăugat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova şi Bulgaria.

Potrivit sursei citate, după ceremonie, E.S. dl. Hiroshi Ueda, a vizitat fabrica JTI din România. Anul trecut, JTI Manufacturing a anunţat o investiţie de 60 de milioane de euro în următorii trei ani pentru modernizarea capacităţilor de producţie. În momentul de faţă, circa 75% din producţia fabricii din Bucureşti, este exportată în aproximativ 50 ţări.

JTI este una dintre primele companii multinaţionale stabilite local, încă din 1993 şi a investit până acum în România peste 250 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro