JUDEŢUL BRAŞOV:Încă un primar proaspăt ales îşi pierde mandatul din cauza incompatiblităţii

J.P.
Miscellanea / 25 octombrie 2020

Încă un primar proaspăt ales îşi pierde mandatul din cauza incompatiblităţii

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv pe 21 octombrie recursul intentat de primarul comunei Buneşti, Mircea Pălăşan, împotriva unei decizii a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) din 1 Martie 2017, potrivit unui comunicat comun al USR PLUS şi FDGR, relatează G4media.

Potrivit prevederilor Codului Administrativ, mandatul primarului va înceta şi trebuie organizate noi alegeri pentru funcţia de primar ca urmare a sentineţi definitive a Curţii Supreme.

Mircea Pălăşan a fost susţinut de Partidului Naţional Liberal (PNL) şi reales la alegerile locale din 27 Septembrie 2020 în ciuda deciziei ANI şi a respingerilor succesive ale contestaţiilor formulate de Pălăşan în instanţă, pe fond şi în apel.

Potrivit comunicatului ANI din martie 2017, Pălăşan a fost găsit în conflict de interese administrativ în timpul mandatului de primar 2012-2016, în trei cauze separate, două dintre ele implicând fonduri ale Uniunii Europene. El a întocmit şi semnat proiectele a două hotărâri ale Consiliului Local Buneşti cu privire la realizarea, respectiv aprobarea PUZ pentru imobilul proprietatea sa. În plus, primarul a semnat avizul favorabil şi avizele de oportunitate cu privire la elaborarea PUZ pentru acelaşi imobil, documente în baza cărora a fost eliberat certificatul de urbanism de către Consiliul Judeţean Braşov. Ulterior, aceste documente au stat la baza eliberării autorizaţiei de construire a unei pensiuni agroturistice cu finanţare din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurară (FEADR).

In cea de-a treia cauză, Mircea Pălăşan a întocmit şi semnat proiectul hotărârii Consiliului Local privind atribuirea directă a păşunilor comunale pe o durată de 10 ani, în favoarea sa personal şi a fiicei sale, printre alţii. În urma acestei atribuiri, Mircea Pălăşan şi fiica sa au încasat subvenţii pentru agricultură prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro