Judeţul Mureş investeşte în turismul sportiv

F.F.
Miscellanea /

Judeţul Mureş investeşte în turismul sportiv

Peste 20% din industria turismului la nivel mondial este reprezentată de turismul sportiv şi generează peste 7,5 miliarde de dolari în fiecare an. În România potenţialul turismului sportiv a fost foarte puţin luat în considerare şi s-a concentrat în jurul câtorva competiţii sportive organizate în diferite părţi ale ţării. Judeţul Mureş este primul judeţ din România în care s-au făcut investiţii în turismul sportiv şi care se promovează activ către publicul amator de adrenalină, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Transilvania Motor Ring este cel mai mare complex dedicat sporturilor cu motor din România şi singurul de acest fel din Transilvania şi a fost inaugurat în Noiembrie, 2018. Obiectivul general al acestui circuit este de a creşte contribuţia turismului la dezvoltarea locală şi regională a judeţului Mureş prin diversificarea serviciilor turistice, respectiv crearea în judeţul Mureş a unui "turism de nişă" - pentru amatorii de sporturi cu motor, mai menţionează sursa.

Acesta este situat în localitatea Cerghid, la 4 km de DN 15 (E60), la 10 km de Autostrada A3 şi la 12 km de aeroportul Transilvania, fiind uşor accesibil din punct de vedere logistic. Cu o lungime de 3708 m, o lăţime cuprinsă între 11 - 14 m, 11 boxe duble şi facilităţi moderne (parcare, heliport, bufet, cazare, toalete, duşuri, ambulanţă, centru medical etc.), Transilvania Motor Ring poate găzdui orice fel de competiţie auto, moto şi de ciclism, care se poate desfăşura pe un circuit de asfalt, dar poate fi şi închiriat la cerere, de către practicanţii de sporturi cu motor. Investiţia totală în circuit s-a ridicat la peste 55 milioane de lei, fiind realizată de Consiliul Judeţean Mureş, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. În viitorul apropiat, Transilvania Motor Ring are în planul de dezvoltare şi amenajarea unei piste de cross şi short track enduro pe care să se poată desfăşura competiţii de gen, atât moto cât şi auto.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS