Julien Ducarroz va fi noul CEO al Orange România

S.B.
Companii / 23 mai

Julien Ducarroz | Liudmila Climoc

Julien Ducarroz | Liudmila Climoc

Orange România anunţă numirea lui Julien Ducarroz în funcţia de CEO, începând cu data de 1 septembrie 2023. Liudmila Climoc, în prezent CEO Orange România, va prelua de la Julien Ducarroz funcţia de CEO al Orange Polonia de la aceeaşi dată.

Cu această numire, supusă aprobării consiliului de administraţie local, Julien Ducarroz se întoarce în România, unde a lucrat în perioada 2007-2016. Ducarroz şi-a început cariera în Orange România ca Strategy Director, iar din 2009 a condus echipele de vânzări, marketing, digital şi comunicare de brand în calitate de Chief Commercial Officer. În timpul mandatului său anterior în România, a avut o contribuţie majoră la lansarea serviciilor Orange TV şi 4G şi a consolidat poziţia de lider a brandului Orange. În 2016, a fost numit CEO al Orange Moldova, iar din 2020 este CEO al Orange Polonia. Sub conducerea sa, Orange Polonia a lansat şi implementat strategia de creştere ".Grow". Datorită bazei de business puternice a companiei, punând accent pe inovaţie şi pe un proces de transformare concentrat în jurul agendei verzi, ".Grow" a condus la o accelerare a rezultatelor financiare şi comerciale şi la consolidarea poziţiei pe piaţă a Orange Polonia.

Sub conducerea lui Julien Ducarroz, Orange Polonia a implementat proiectul de referinţă, FiberCo JV, care a asigurat extinderea amprentei de fibră optică şi a contribuit la combaterea excluziunii digitale în Polonia. În ultimii trei ani, Orange Polonia a devenit principalul furnizor de soluţii smart city din ţară şi şi-a întărit poziţia pe piaţa wholesale. Compania şi-a îndeplinit obiectivele cheie pentru protecţia mediului şi, cu doi ani înainte de termen, a atins ţinta de 65% din consum de energie, provenind din resurse regenerabile.

În cei 22 de ani de carieră în Grupul Orange, Julien Ducarroz a câştigat experienţă pe mai multe pieţe europene. A absolvit Institutul Politehnic Federal Elveţian din Zurich, fiind originar din Elveţia.

"Datorită pasiunii şi abilităţilor sale, Julien a făcut schimbări cu impact în Orange Polonia în timpul mandatului său. În aceşti ani plini de turbulenţe, el a dezvoltat o strategie puternică şi a livrat cu succes atât rezultate financiare, cât şi comerciale peste aşteptări, permiţând companiei să crească şi să-şi consolideze poziţia pe piaţă, în ciuda provocărilor. Îi mulţumesc lui Julien pentru că a condus echipa Orange Polonia cu maximă energie în timpul pandemiei şi în mijlocul unui context dificil macroeconomic şi geo-politic, generat de războiul din Ucraina. Sunt convinsă că va aborda orice provocări din România la fel de bine", a declarat Mari-Noëlle Jego-Laveissière, Vicepreşedinte Executiv, CEO Orange în Europa (în afara Franţei). "În cei şapte ani de leadership, Liudmila şi echipa sa din România au fost protagoniştii mai multor premiere, cum ar fi lansarea serviciilor 5G, dând dovadă de creativitate, entuziasm şi resurse nelimitate de energie. Mai important, Liudmila a condus transformarea Orange România dintr-un operator mobil spre unul convergent. Este un adevărat lider şi sunt încrezătoare în puterea ei de a conduce compania spre creştere sustenabilă şi de a continua misiunea lui Julien în Polonia", a adăugat ea.

Liudmila Climoc va prelua, de la 1 septembrie 2023, funcţia de CEO al Orange Polonia, care reprezintă al treilea mandat de CEO din cariera sa. Cu o experienţă de 25 de ani în telecomunicaţii, Liudmila a devenit CEO al Orange Moldova în 2008, iar în 2016 a fost numită CEO al Orange România. Sub conducerea sa, Orange România a trecut printr-o transformare complexă de la o companie exclusiv mobilă către un operator cu servicii integrate fix-mobil, o călătorie care a început în 2016 odată cu lansarea primelor servicii convergente pentru clienţii rezidenţiali şi a continuat cu extinderea acoperirii de fibră optică în întreaga ţară. În 2021, compania a accelerat strategia sa de convergentă prin achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al Orange Romania Communications. Astăzi, ca rezultat, Orange România oferă servicii convergente şi soluţii digitale integrate atât clienţilor rezidenţiali, cât şi companiilor locale.

Cu un accent major pe inovaţie, Liudmila Climoc şi echipa sa au oferit clienţilor români acces la cele mai noi tehnologii şi servicii, ce au permis dezvoltarea unui ecosistem complex 5G. România a fost prima ţară din Grupul Orange care a lansat serviciile 5G şi în ultimii doi ani a deschis două laboratoare 5G, în Bucureşti şi Iaşi, huburi de inovare pentru comunitatea de cercetare, startupuri şi companii. În acelaşi timp, soluţiile ITC ale Orange contribuie la dezvoltarea proiectelor locale de anvergură şi la avansul tehnologic al companiilor din România. În timpul mandatului său, linia de business digital al Orange România a fost consolidată, iar YOXO, abonamentul 100% digital, a devenit un love brand, foarte popular în rândul utilizatorilor de toate vârstele. Datorită accentului pus pe experienţa clienţilor şi pe oferirea de conectivitate premium, Orange România este astăzi reţeaua #1 cu cel mai rapid internet fix şi mobil, consolidându-şi poziţia de lider pe piaţă.

"România este una dintre cele mai competitive pieţe din Europa şi sunt recunoscătoare pentru şansa pe care am avut-o de a construi împreună cu echipa mea atât de multe proiecte inovatoare şi de impact, în egală măsură. Sunt încântată să îi urez bun venit lui Julien acasă, în România. Echipa din România are cei mai buni profesionişti de telecomunicaţii din ţară şi sunt sigură că sub bagheta lui Julien va atinge noi borne de performanţă ", spune Liudmila Climoc, CEO Orange România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro