Abonament gratuit

Juncker cere statelor membre UE să-şi respecte angajamentele bugetare

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Juncker cere statelor membre UE să-şi respecte angajamentele bugetare

Preşedintele noii Comisii Europene, Jean-Claude Juncker, a cerut ieri statelor membre să-şi respecte angajamentele bugetare, în timp ce Parlamentul European (PE) a respins o propunere a Consiliului European de reducere cu două miliarde de euro a bugetului comunitar pe anul viitor, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Uniunea Europeană nu poate fi un rău platnic. Pentru a fi credibilă, ea trebuie să-şi onoreze angajamentele", a avertizat Juncker în discursul susţinut în faţa PE înaintea învestirii noului executiv comunitar. Predecesorul său, Jose Manuel Barroso, a atenţionat şi el asupra riscului unei încetări a plăţilor pentru mai multe programe europene, printre care şi bursele Erasmus.

Concret, Comisia cere statelor membre să accepte o suplimentare a contribuţiei lor la bugetul comunitar cu suma globală de 4,7 miliarde de euro pentru a achita facturile scadente pe anul în curs şi să renunţe la reducerea cu 2 miliarde de euro a contribuţiei lor totale la bugetul pe 2015, reducere solicitată de Consiliul European.

Poziţia de negociere a Parlamentului European, aprobată cu 464 de voturi pentru, 186 împotrivă şi 46 abţineri, priveşte creşterea creditelor pentru cheltuieli la 146,4 miliarde de euro şi a angajamentelor la 146,3 miliarde de euro. Negocierile vor începe pe 28 octombrie şi vor dura trei săptămâni, obiectivul lor fiind găsirea unui acord între Consiliu şi Parlament astfel încât bugetul UE pe anul 2015 să poată fi votat de PE pe 26 noiembrie.

Această conciliere va fi momentul adevărului, crede francezul Jean Arthuis, preşedintele comisiei pentru buget din PE, şi totodată prima probă dificilă pentru comisarul bulgar Kristalina Gheorghieva, vicepreşedinta Comisiei Europene însărcinată cu bugetul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS