Juncker vrea să dubleze planul său de investiţii

Ziarul BURSA #Companii / 15 septembrie 2016

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a propus dublarea duratei şi a capacităţii planului său de investiţii, în discursul său anual cu privire la starea Uniunii susţinut miercuri în faţa Parlamentului European, transmite AFP.

Prezentat la finele anului 2014, Planul Juncker este destinat relansării creşterii economice şi creării de locuri de muncă în Europa. Planul urma să permită mobilizarea a aproximativ 315 miliarde de euro timp de trei ani via crearea unui fond pentru investiţii strategice, EFSI. Fondul urma să fie finanţat atât de bugetul european, de Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) precum şi de statele membre.

"Astăzi propunem dublarea duratei şi a capacităţii fondului nostru de investiţii", a spus miercuri Jean-Claude Juncker, adăugând că obiectivul este să se ajungă la 630 miliarde de euro în 2022.

În forma sa actuală, Fondul european pentru investiţii strategice (EFSI), concentrat pe infrastructură, educaţie, cercetare, inovare, energia din surse regenerabile şi eficienţa energetică, utilizează garanţii de 21 miliarde de euro pentru a atrage investiţii private de 15 ori mai mari până în 2018. Propunerea lui Juncker mizează pe dublarea investiţiilor generate până la 630 miliarde de euro, dacă guvernele statele europene vor contribui şi ele.

La finalul primului său an, Fondul european pentru investiţii strategice este uşor în avans cu investiţii private în valoare de 116 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro