Revista BURSA Construcţiilor

Justice Sword 21 - exerciţiu militar supravegheat de preşedinţii Iohannis şi Duda

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 11 mai

Preşedintele Klaus Iohannis şi omologul său polonez Andrzej Duda vor supraveghea, astăzi, desfăşurarea exerciţiului militar multinaţional "Justice Sword 21", care va avea loc în Centrul Secundar pentru Luptă Smârdan (judeţul Galaţi), conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

La exerciţiu participă peste 2000 de militari şi aproximativ 500 de mijloace tehnice şi maşini de luptă, multe dintre ele din cadrul Brigăzii 282 Blindată "Unirea Principatelor", mare unitate de nivel tactic subordonată Diviziei 2 Infanterie "Getica", subordonată comandamentului Forţelor Terestre Române. Preşedintele Iohannis a precizat, ieri, că la exerciţiul militar de astăzi vor participa şi militari polonezi, din cadrul forţelor desfăşurate în ţara noastră, în structura brigăzii multinaţionale NATO staţionată la Craiova.

"Justice Sword 21" este un exerciţiu tactic pentru verificarea capacităţii de reacţie şi de luptă a structurilor incluse în pachetul unic de forţe, puse la dispoziţia NATO. Exerciţiul se desfăşoară în cadrul Dacia 21 LIVEX (exerciţiu tactic întrunit, cu trageri reale), care foloseşte un scenariu fictiv şi are ca principal scop îmbunătăţirea capacităţii structurii de a planifica, conduce şi desfăşura acţiuni de luptă în context multinaţional şi întrunit.

Dacia 21 LIVEX reprezintă cele mai complexe activităţi de instruire de la

declanşarea pandemiei. Până la mijlocul lunii iunie, aproximativ 15.000 de militari (10.000 de români şi 5.000 din 17 naţiuni aliate şi partenere) se vor instrui în 16 poligoane şi alte obiective militare din România. Exerciţiul urmăreşte verificarea capacităţii Armatei Române de a-şi angaja capabilităţile în operaţii defensive, precum şi modul de realizare a sprijinului acordat de ţara noastră pentru forţele şi echipamentele militare care tranzitează teritoriul naţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro