Justiţia din Chile reduce pedeapsa lui Dark Vador într-un proces fictiv

A.F.
Miscellanea / 29 mai

Justiţia din Chile reduce pedeapsa lui Dark Vador într-un proces fictiv

Într-o decizie surprinzătoare, justiţia chiliană a redus pedeapsa pronunţată împotriva lui Dark Vador, faimosul răufăcător din universul "Star Wars", procesul fictiv a avut loc la Curtea de Apel din Valparaiso, în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Patrimoniului din Chile, conform laprovence.com.

Dark Vador a fost judecat pentru tăierea mâinii fiului său, Luke Skywalker, aşa cum s-a întâmplat în episodul V: L'Empire contre-attaque, cu toate acestea, curtea a stabilit că ceea ce este condamnat este mutilarea în sine, nu acţiunile anterioare ale personajului malefic, conform sursei.

Astfel, în urma deliberărilor, instanţa a hotărât o pedeapsă inedita: Dark Vador va trebui să rămână congelat în carbonită timp de 30 de ani, iar orice apropiere de victima sa, Luke, este strict interzisă pe o distanţă de cel puţin trei planete, precizează sursa.

"Pentru prima oară, justiţia a fost adusă mai aproape de cetăţeni printr-un proces educativ şi distractiv, în cadrul Zilei Patrimoniului. Scenariul procesului a captat atenţia publicului şi a reuşit să sublinieze importanţa justiţiei şi a drepturilor individuale", a declarat Maria del Rosario Lavin, preşedinta Curţii de Apel din Valparaiso.

Decizia instanţei a fost primită cu controverse şi comentarii amuzante, cu toate că procesul a fost fictiv, aceasta nu este prima dată când personaje din filme şi cărţi au fost "judecate" în mod simbolic, pentru a atrage atenţia asupra problemelor de justiţie, precizează sursa.

Avocatul lui Dark Vador, Juan Carlos Manriquez, a pledat pentru drepturile umane ale personajului său şi a susţinut că acesta este "aproape o maşină, dar şi un om. Un tată". În plus, instanţa i-a interzis lui Dark Vador utilizarea întunecată a Forţei şi a sabiei laser pe viaţă.

În cadrul Zilei Patrimoniului, în care instituţii şi clădiri importante din Chile şi-au deschis porţile pentru public, procesul fictiv cu Dark Vador a fost unul dintre punctele de atracţie pentru fanii francizei "Star Wars" şi nu numai, cu toate că acest proces nu are repercusiuni în afara universului ficţional, a oferit o oportunitate unică pentru publicul să se apropie de conceptul de justiţie şi de rolul curţilor de apel, precizează sursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb