KASPERSKY: 35% dintre adulţi se ceartă cu membrii familiei cu privire la actualizarea dispozitivelor

G.B
Miscellanea / 04 iunie 2021

 35% dintre adulţi se ceartă cu membrii familiei cu privire la actualizarea dispozitivelor

Un sondaj global realizat de Kaspersky, care a explorat atitudinea utilizatorilor faţă de actualizarea dispozitivelor, a constatat că activitatea a devenit o treabă de familie. Potrivit cercetării, mai mult de jumătate dintre respondenţii care au familie (62%) sunt de acord că rudele în vârstă şi copiii au nevoie de ajutor pentru actualizarea dispozitivelor. În plus, actualizările pot afecta relaţiile de acasă, 35% dintre oameni recunoscând că au dispute cu membrii familiei pe această temă, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Dispozitivele inteligente au devenit de mult timp ceva firesc pentru oamenii de toate vârstele. Copiii le folosesc pentru a viziona conţinut şi pentru a accesa jocuri, iar adulţii se bazează pe dispozitivele lor digitale pentru a păstra legătura cu prietenii şi familia, în întreaga lume. Cu toate acestea, este important să ne amintim că fiecare dispozitiv necesită actualizări în timp util, pentru a menţine un nivel fiabil de securitate şi performanţe ridicate.

Disputele dintre membrii familiei cu privire la dezinteresul sau reticenţa lor faţă de aceste actualizări regulate nu este un lucru surprinzător, dat fiind faptul că 34% dintre adulţii chestionaţi consideră că instalarea actualizărilor este frustrantă şi enervantă.

Sondajul arată, de asemenea, că, indiferent dacă locuiesc singuri sau cu familia, 77% dintre adulţi instalează, de obicei, singuri actualizări pe dispozitive, acasă. Cazurile în care indivizii sunt responsabili de propriile gadget-uri sunt mai puţin frecvente (12%). În acelaşi timp, potrivit persoanelor chestionate, partenerii lor (7%) şi copiii (4%) actualizează rareori dispozitivele.

Pentru a face din gestionarea actualizărilor o activitate mai plăcută pentru toţi membrii familiei, Kaspersky, în colaborare cu cunoscutul blogger, profesor de yoga şi antrenor personal, Shona Vertue, au pregătit un curs scurt de exerciţii simple care pot fi finalizate în timp ce se actualizările se instalează. Cursul în sine este foarte simplu şi poate fi efectuat acasă de oameni, indiferent de abilităţile lor. Videoclipul este disponibil aici.

"Deoarece aproape toţi membrii familiilor moderne folosesc gadget-uri, instalarea actualizărilor devine o adevărată chestiune de familie. Rezultatele cercetării arată că, practic, toţi membrii familiei sunt implicaţi într-o anumită măsură în acest proces. Vedem că mai mult de o treime (35%) dintre respondenţi chiar se ceartă cu membrii familiei pe tema importanţei actualizărilor, ceea ce arată, probabil, cât de serios abordează utilizatorii siguranţa lor şi a celor dragi, în mediul online. Instalarea la timp a actualizărilor permite nu numai accesul la funcţii şi interfeţe noi, ci şi menţinerea unui nivel ridicat de securitate a dispozitivului. Acest lucru va păstra datele personale ale tuturor membrilor familiei în siguranţă, şi va asigura funcţionarea rapidă şi optimă a tuturor dispozitivelor", spune Marina Titova, Head of Consumer Product Marketing la Kaspersky.

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

27 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9453
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4182
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7622
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9300
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.6976

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro