Kaspersky: 56% dintre utilizatorii IoT îşi doresc protejarea gadget-urilor personale

S.B.
Miscellanea / 6 martie

Kaspersky: 56% dintre utilizatorii IoT îşi doresc protejarea gadget-urilor personale

Un nou sondaj Kaspersky care explorează utilizarea dispozitivelor smart home şi atitudinile faţă de securitatea acestora dezvăluie că mai mult de jumătate dintre consumatorii (56%) care deţin echipamente de acest fel se simt responsabili pentru securitatea lor cibernetică. Milenialilor cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani le pasă cel mai mult de protecţia dispozitivelor inteligente din casele lor, 54% securizează dispozitivele pe care le deţin.

Industria globală a dispozitivelor smart home evidenţiază o creştere rapidă a numărului de consumatori - iar în ceea ce priveşte unele segmente, precum sistemele de securitate inteligente şi încuietorile inteligente, este preconizată dublarea vânzărilor cu peste 106,3 miliarde de dolari1, respectiv 13,1 miliarde de dolari2 până în 2030. Noul raport Kaspersky arată modul în care utilizarea din ce în ce mai mare a dispozitivelor inteligente afectează atitudinea utilizatorilor faţă de problemele de securitate şi protecţie.

Măsura în care utilizatorii acceptă responsabilitatea pentru protecţia gadget-urilor inteligente la domiciliu poate fi explicată prin temerile legate de posibilitatea de piratare. Sondajul arată că procentul utilizatorilor îngrijoraţi de piratarea reţelei lor de acasă şi a routerului Wi-Fi sau accesarea rău-intenţionată a sistemului de camere conectate la internet, cu scopul de a-i spiona, este de 56%, în ambele cazuri.

Cele mai serioase îngrijorări au fost observate cu privire la securitatea sistemelor de monitorizare a locuinţei, a camerelor conectate la internet şi a uşilor şi încuietorilor inteligente, aproximativ o treime dintre utilizatori recunoscând că sunt foarte îngrijoraţi de securitatea şi protecţia lor. Astfel, 32% dintre utilizatorii sistemelor de monitorizare/securitate au recunoscut că sunt "foarte îngrijoraţi" de securitatea şi protecţia gadget-urilor lor. 53% au fost fie "îngrijoraţi", fie "oarecum îngrijoraţi".

Lista gadget-urilor îngrijorătoare include camerele conectate la internet pentru monitorizarea bebeluşilor şi animalelor de companie şi uşile şi încuietorile inteligente, 31% şi 30% spunând că securitatea lor este o "problemă foarte îngrijorătoare", în opinia lor.

Printre dispozitivele care cauzează cele mai puţine probleme utilizatorilor se numără sistemele de climatizare (32%) şi iluminatul inteligent (34%).

Raportul complet este disponibil aici.

Pentru a menţine toate dispozitivele inteligente în siguranţă şi protejate, experţii Kaspersky au compilat următoarele sfaturi:

Achiziţionarea de dispozitive smart home second-hand nu este o practică sigură. Firmware-ul lor ar fi putut fi modificat de proprietarii anteriori pentru a oferi unui atacator de la distanţă control deplin asupra ecosistemelor smart home ale utilizatorilor.

De asemenea, este important să nu uitaţi să schimbaţi parola iniţială. În schimb, folosiţi una complexă şi actualizaţi-o în mod regulat.

Păstraţi-vă reţeaua în siguranţă, păstrând private numerele de serie, adresele IP şi alte informaţii sensibile. Nu partajaţi dispozitivele inteligente ale utilizatorilor pe reţelele sociale.

O soluţie de securitate fiabilă ar fi, de asemenea, foarte utilă în securizarea şi protejarea întregului ecosistem smart home.

După ce v-aţi hotărât asupra unei anumite aplicaţii sau dispozitive, asiguraţi-vă că rămâneţi la curent cu actualizările şi descoperirea vulnerabilităţilor. Instalaţi toate actualizările lansate de dezvoltatori în timp util.

Kaspersky a delegat Arlington Research să efectueze cercetări cantitative online cu 21.645 deţinători de dispozitive inteligente din 21 de ţări, din SUA, Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, China, Mexic, Brazilia, Chile, Rusia, Turcia, Franţa, Ţările de Jos, Portugalia, India, Indonezia, Filipine, Peru, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro