KASPERSKY:Comentariile pe YouTube devin un nou instrument pentru escroci

F.D.
Companii / 5 iulie

Comentariile pe YouTube devin un nou instrument pentru escroci

Industria criptomonedelor trece printr-o perioadă tulbure. Dat fiind cursul instabil al acestora, escrocii cripto s-au orientat către noi moduri de a-şi aborda victimele. Experţii Kaspersky au fost martorii unei astfel de scheme neobişnuite, în care atacatorii promovează servicii cripto false pe YouTube, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, escrocii cripto încearcă să ajungă la cei interesaţi de criptomonede ieftine, lăsând comentarii la videoclipuri populare - dar, desigur, în final victimele nu primesc monedele pe care le doresc.

Atacatorii aleg videoclipuri în tendinţe pe YouTube şi lasă comentarii care promovează o "breşă" falsă pe piaţa cripto. Pentru a-şi face mesajul mai vizibil, ei falsifică statisticile în comentarii şi plasează răspunsuri generate de boţi pentru a amplifica comentariul iniţial.

Comentariul încurajează spectatorii să viziteze propriul canal YouTube al autorului şi să vizioneze un videoclip care oferă instrucţiuni despre cum să beneficieze de o presupusă eroare a cursului de schimb. Este posibil ca utilizatorii să nu observe că acest videoclip este singurul publicat pe canal.

De îndată ce victima ajunge pe pagina web menţionată în descrierea videoclipului, îi este oferit accesul către o facilitate pentru a schimba bitcoin - dar dacă foloseşte această metodă de schimb, nu va mai vedea banii respectivi niciodată, pentru că serviciul este fals.

Pentru a evita escrocheriile de acest fel, a economisi bani şi a păstra datele personale în siguranţă, experţii Kaspersky au următoarele sfaturi simple:

- Verificaţi orice link înainte de a face click. Plasaţi cursorul peste el pentru a vedea

adresa URL şi pentru a repera eventualele greşeli de ortografie sau alte nereguli. De asemenea, când vi se cer un nume de utilizator şi o parolă, este bine să le introduceţi numai printr-o conexiune securizată. Căutaţi prefixul HTTPS înainte de URL-ul complet al site-ului, acest prefix semnalând conexiunile sigure.

- Uneori, e-mailurile şi site-urile web false arată exact ca cele reale. Depinde cât de bine şi-au făcut infractorii temele. În general, hyperlink-urile vor fi, cel mai probabil, incorecte

- vor conţine greşeli de ortografie. Dar uneori şi link-urile pot fi deghizate pentru a arăta valide şi a vă redirecţiona către o altă pagină, uzurpând identitatea site-ului legitim.

- Pentru a vă proteja datele şi finanţele, e bine să verificaţi dacă pagina de plată este sigură. Pentru a vă asigura de acest lucru, trebuie să urmăriţi câţiva indicatori: adresa URL a paginii web începe cu HTTPS în loc de HTTP obişnuit; o pictogramă a unui lacăt va apărea de obicei lângă adresa URL, iar bara de adrese din unele browsere va fi verde. Dacă nu vedeţi aceste caracteristici, abandonaţi tranzacţia.

- Utilizaţi o soluţie de securitate de încredere care vă poate ajuta să verificaţi adresa URL pe care o accesaţi şi oferă, de asemenea, posibilitatea de a deschide orice site într-un tab protejat, pentru a preveni furtul de date sensibile, inclusiv detalii financiare, se mai arată în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

11 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9090
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7494
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0470
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8036
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.2231

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro