KELEMEN HUNOR:"Nicio posibilitate de a se contura un guvern în această săptămână"

G.B
Politică / 16 noiembrie 2021

Kelemen Hunor

Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat astăzi că, în această săptămână, nu există nicio posibilitate de a se contura un viitor guvern în cadrul negocierilor dintre PSD, PNL, UDMR, potrivit Agerpres.

"Nu. Nu avem nicio posibilitate (de a avea guvern săptămâna aceasta - n.r.). Săptămâna viitoare sper totuşi, dar vedeţi că astăzi se va decide dacă acceptă ideea de rotaţie, după care urmează cine e primul, după aceea urmează cine e persoana. Din punctul meu de vedere, o coaliţie foarte complicată ca să fie funcţională, indiferent cine este premierul, trebuie să fie unul dintre preşedinţii de partid, altfel nu o să meargă. Indiferent cine e premierul dintre cei doi-trei, ceilalţi trebuie să fie în Guvern. Trebuie să lase orgoliile la o parte. Dacă nu, atunci iar o să avem o problemă de funcţionalitate. Dacă toţi liderii sunt în Guvern, se pot lua deciziile politice, administrative, în Guvern şi asta este dorinţa noastră. După aceea, în coaliţie discuţi problemele mai de anvergură, din Parlament şi aşa mai departe", a spus liderul UDMR la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă în viitorul program de guvernare vor exista deduceri fiscale pentru familiile cu mai mulţi copii, liderul UDMR a pledat pentru găsirea unei soluţii în contextul în care, a susţinut Kelemen, în următorul deceniu va exista o problemă demografică în România.

"Eu aici nu sunt foarte fericit să mergem pe politica de până acum pentru că nu a dat rezultate şi astăzi am subliniat - avem o problemă şi vom avea în deceniul care urmează o problemă şi mai mare în ceea ce priveşte cifrele demografice. Dacă mergem pe acest drum greşit, putem creşte alocaţiile cu cât vrem, nu vom schimba trendul. Întrebarea este dacă noi găsim acele resurse financiare şi dorinţa de a schimba filosofia, de a susţine familiile prin deductibilităţi de la venituri, din impozit, prin facilităţi oferite acelor familii care au venituri, să ajutăm creşterea copiilor. Nu poţi să spui că acum dau doar pentru familiile care au copii până la 2 ani că nu ai rezolvat nimic. Şi când copilul are 3 ani, 4 ani, 5 ani, tot e nevoie de a susţine familia. Dacă sunt mai mulţi copii trebuie să susţii şi mai substanţial. Aici există o discuţie foarte aprinsă în ceea ce priveşte direcţia în care vrem să mergem. Acest lucru nu înseamnă că vrem să eliminăm alocaţiile. Alocaţiile rămân, dar trebuie să găseşti o alternativă pentru a susţine acele familii care au venituri şi trebuie să ajuţi prin diferite forme".

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Chiar daca s.ar contura săptămâna viitoare nu o duce mult guvernul asta! PNL istii nu cred că vor să.i prindă alegerile la braț cu Ciuma Roșie! Ah, stai că acum cică sau autodenumit Crucea Roșie ???? Ăștia nu.si vor schimba apucăturile de hoți, mincinoși și panarame, cum zice Bobiță! PNL istii sunt mâncați înainte să înceapă guvernarea! Și când te gândești că toată criza asta, inclusiv cea sanitara in mare parte, a fost generata de idiotul de Câțu, doar că sa mai stea el PM! Jalnic om!!!

  Daca pe Iohannis l-ar duce capul ar face o tragere la sorti și ar pune astfel capăt acestei Crize Politice daaa, dang dang

  instabilitatea aceasta mai dureaza 10-12 luni

  urmeaza sa vedem Presedintele suspendat 

  urmeaza sa vedem Parlamentul dizolvat (si o anume perioada Romania nu va mai avea Parlament). 

  sunt timpuri de instabilitate 

  ele sunt generate de frica oamenilor PUTERNICI in fata obligativitatii vaccinarii si a obligativitatii certificatului verde pentru acces la munca. 

  Atata timp cand oamenii puternici sunt stresati, streseaza la randul lor. Si se vede.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

27 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9453
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4182
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7622
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9300
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.6976

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro