KEN HU, VICEPREŞEDINTELE HUAWEI: "5G generează valoare suplimentară pentru industrii şi noi oportunităţi de creştere"

C.P.
Companii /

 "5G generează valoare suplimentară pentru industrii şi noi oportunităţi de creştere"

Tehnologi 5G generează valoare suplimentară pentru industrii şi noi oportunităţi de creştere, este de părere, vicepreşedintele Huawei, Ken Hu. La cea de-a 11-a ediţie a Forumului anual de bandă largă mobilă (MBBF), Hu a vorbit cu liderii din sectoarele telecomunicaţiilor şi tehnologiei digitale despre valoarea suplimentară pe care 5G o poate aduce diferitelor industrii din întreaga lume. Pe măsură ce 5G este pregătit să transforme modul în care trăim, ne conectăm şi lucrăm, sectorul telecomunicaţiilor este profund implicat în crearea de valoare adăugată dincolo de piaţa de consum.

"Nu există o abordare predefinită a inovaţiei", a spus Hu pe tema accelerării aplicaţiilor 5G în medii industriale, adăugând: "Trebuie să ne concentrăm pe nevoile reale în scenarii reale - şi să dezvoltăm capacităţile pentru a satisface aceste nevoi. Aceasta este o provocare. Dar, mai important, este o oportunitate imensă pentru toţi cei implicaţi".

Implementarea globală a 5G progresează rapid. În calitate de lider în acest domeniu, China a instalat deja peste 600.000 de staţii de bază în peste 300 de oraşe, asigurând peste 160 de milioane de conexiuni 5G în toată ţara. Serviciile 5G din China oferă acum viteze de sute de Mbps, iar o gamă largă de servicii 5G au fost deja implementate în mai mult de 20 de industrii, inclusiv asistenţă medicală, porturi, siderurgie, reţele electrice, minerit şi producţie.

"Adoptarea 5G în industrii a trecut de la verificarea tehnică la implementarea comercială", a remarcat Hu. "Începând cu 30 septembrie 2020, cei trei operatori majori ai Chinei au implementat peste 5.000 de proiecte inovatoare 5G şi au semnat peste 1.000 de contracte de afaceri 5G".

Deşi şi-a exprimat deplina încredere în viitorul promiţător al 5G în diferite industrii, Hu a remarcat: "Nu există o soluţie unică, pentru că fiecare industrie are cerinţe foarte variate". El a împărtăşit patru observaţii cu privire la cele mai bune modalităţi de a stimula inovaţia 5G pentru aplicaţii industriale.

În primul rând, industria trebuie să identifice nevoile reale pe baza unor scenarii de afaceri specifice, arată sursa citată. În timp ce multe industrii au arătat că sunt gata şi sunt dispuse să adopte 5G, Hu a subliniat necesitatea dezvoltării unui set concret de criterii pentru scenarii specifice şi a evalua dacă 5G este sau nu instrumentul potrivit pentru locul de muncă: "Acesta este modul în care putem identifica nevoile reale în care merită să investim".

Huawei a propus patru criterii pentru evaluarea nevoilor reale: relevanţa tehnică, potenţialul de afaceri, maturitatea lanţului valoric şi standardizarea. Pe baza acestor criterii, patru scenarii tipice care demonstrează o nevoie reală de 5G includ controlul de la distanţă, backhaul video, viziunea automată şi poziţionarea în timp real.

În al doilea rând, reţelele trebuie să se adapteze la diferite scenarii, conform reprezentantului Huawei. Reţelele reprezintă fundamentul serviciilor 5G competitive, astfel încât echipamentele de reţea, împreună cu planificarea, construcţia, întreţinerea şi optimizarea reţelei, să poată îndeplini cerinţele unei game incredibil de diverse de cazuri de utilizare industrială. Acest lucru necesită ca operatorii şi furnizorii de echipamente să lucreze împreună şi să continue să inoveze pe baza unei perspective aprofundate asupra provocărilor industriale.

În al treilea rând, este esenţial un ecosistem înfloritor de dispozitive industriale 5G, arată Hu. Huawei estimează că preţul mediu al modulelor 5G va ajunge la aproximativ 100 USD până la sfârşitul anului 2020 şi va atinge 40 USD până la sfârşitul anului 2022, ceea ce va îmbogăţi foarte mult ecosistemul dispozitivelor 5G.

În al patrulea rând, operatorii de telecomunicaţii trebuie să dezvolte noi capacităţi pentru a deservi pieţele 5G orientate spre afaceri, conform vicepreşedintelui gigntului chinez. Tehnologia 5G este un element critic în transformarea digitală, dar nu este o soluţie completă în sine, subliniază acesta. Aşadar, dincolo de conectivitate, furnizorii de servicii de telecomunicaţii trebuie să construiască o serie de capabilităţi adiacente în domenii precum operaţiunile în cloud, dezvoltarea aplicaţiilor din industrie şi integrarea sistemelor end-to-end. În prezent, există o lipsă vizibilă de soluţii cuprinzătoare pentru a satisface aceste nevoi pe piaţa serviciilor pentru companii.

Operatorii de telecomunicaţii sunt într-o poziţie bună pentru a furniza aceste servicii. Concentrându-se pe conectivitate, aceştia îşi pot consolida poziţia de furnizor de conexiuni pe pieţe în care soluţiile de reţea existente nu mai sunt suficiente. Dacă dezvoltă capabilităţi de cloud şi integrare, operatorii pot furniza o combinaţie de conectivitate, cloud şi servicii de integrare. Rolurile diferite au cerinţe de capacitate diferite, iar Huawei şi-a dublat angajamentul de a ajuta operatorii să îşi transforme portofoliile după nevoi.

"5G va crea o valoare din ce în ce mai mare pentru industrii în următorul deceniu", a spus Hu în încheiere. "Aceasta înseamnă o altă perioadă de dezvoltare rapidă pentru industria telecomunicaţiilor. Pe viitor, va trebui să depăşim o serie de dificultăţi şi fiecare pas înainte necesită schimbări. Dar cred cu tărie că lucrurile cele mai grele sunt lucrurile care merită cel mai mult să le facem. Pentru că atunci când reuşeşti, rezultatele sunt incredibile. Suntem pregătiţi şi dispuşi să lucrăm cu operatori, clienţii noştri business şi parteneri din industrie pentru a depăşi limitele inovaţiei şi a construi un viitor mai bun pentru toată lumea".

La Forumul global pentru bandă largă mobilă din 2020, Huawei va împărtăşi informaţii despre tendinţele industriei globale şi subiecte fierbinţi cu operatorii de transport, cu autorităţile de reglementare, cu partenerii şi cu analiştii media din întreaga lume. Vor explora modul în care inovaţia în tehnologiile TIC precum 5G şi AI poate fi reciproc benefică pentru industrii şi societate în general.

(C)

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. 5G înseamnă controlul generalizat al Fiarei masonice globale asupra omenirii.

    1. Huo Uai ca nu-i ce scrisesi. Fiara esti tu lovit de prostia generala ce te inconjoara !

    Ken Hu, .... 5G only ???

    yeah, i' ll make millions on the stupid romanian people.... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro