Kievul va permite dubla cetăţenie românilor din Ucraina

J.P.
Miscellanea / 09 martie

Kievul va permite dubla cetăţenie românilor din Ucraina

Ucraina intenţionează să permită dubla cetăţenie în cazul persoanelor care, pe lângă cetăţenia ucraineană, deţin şi acte de identitate emise de state din Uniunea Europeană şi de alte state aflate în relaţii de prietenie cu statul ucrainean, a anunţat ministrul de externe de la Kiev, Dmitro Kuleba, relatează G4media.

Despre cetăţenia rusă, însă, nici nu poate fi vorba - a subliniat şeful diplomaţiei ucrainene. Dmitro Kuleba a declarat că susţine ideea legalizării dublei cetăţenii în Ucraina. "Dar există o excepţie - Federaţia Rusă", a adăugat ministrul.

"Ce aţi văzut în decizia Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei? Aţi văzut o conturare a poziţiei statului care ar trebui să se reflecte în legislaţie. Politica pe care o vom implementa va conţine două elemente. Planificăm să permitem dubla cetăţenie dacă este vorba despre ţările UE, despre ţări care ne sunt prietene şi care nu reprezintă ameninţări. Lista acestor ţări va fi echilibrată", a explicat ministrul de externe de la Kiev.

Potrivit lui Dmitro Kuleba, al doilea element al politicii statului privind dubla cetăţenie se va referi la interdicţia de a deţine funcţii publice în cazul persoanelor care sunt cetăţeni şi ai altor state. "Va exista o politică diferită, cu o serie de restricţii, pentru a preveni abuzurile", a adăugat ministrul.

Amintim că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat, joi, un decret privind punerea în aplicare a unei decizii a Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare care vizează persoanele cu dublă cetăţenie, astfel încât guvernul de la Kiev să înceapă să lucreze la un proiect de lege pe această temă.

Potrivit deciziei Consiliului, Cabinetul de Miniştri, Comisia Electorală Centrală şi Serviciul de Securitate al Ucrainei trebuie ca, în termen de două luni, să analizeze legislaţia privind cetăţenia dublă şi multiplă şi să afle dacă există o bază juridică de interzicere a celei de-a doua cetăţenii în cazul persoanelor care vor să deţină o funcţie publică.

În plus, în termen de şase luni, instituţiile menţionate trebuie să elaboreze proiecte de lege care să interzică cetăţenilor Ucrainei cu cetăţenie dublă sau multiplă, precum şi celor aflaţi în procesul de obţinere a acesteia, să candideze la funcţii în organele de stat şi în organismele de autoguvernare locale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

22 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9253
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1431
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7465
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.9350

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro