Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

KJK Fund a cumpărat de la FP acţiuni la Conpet de 4,3 milioane de euro

M.F.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Fondul de investiţii finlandez KJK Fund II SICAV-SIF a cumpărat acţiuni de 19 milioane lei (4,3 milioane euro) la Conpet Ploieşti (COTE) în cadrul unui plasament privat accelerat cu acţiuni ale companiei derulat de Fondul Proprietatea (FP), majorându-şi astfel participaţia de la 2,56% la 7,07%.

KJK Fund deţinea anterior achiziţiei 221.933 de acţiuni la Conpet, reprezentând 2,56% din capital, iar după tranzacţie a ajuns la 611.933 titluri, reprezentând 7,07% din companie, potrivit unui document transmis de Conpet Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tranzacţia a fost derulată joi, 13 noiembrie, când în piaţă a fost înregistrat rezultatul plasamentului privat cu acţiuni derulat de Fondul Proprietatea.

Fondul Proprietatea a vândut, joi, prin plasament privat accelerat 23,6% din Conpet pentru 99,8 milioane lei (22,5 milioane euro), cu un discount al preţului pe acţiune de 8% faţă de cotaţia din piaţă înaintea anunţării planului de vânzare.

"În urma finalizării procedurii de plasament privat pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a acţiunilor ordinare deţinute de Fond în Conpet anunţată ieri, numărul final al acţiunilor oferite este de 2.047.095 acţiuni ordinare emise de Conpet, iar preţul per acţiune este de 48,75 lei", se arată într-un comunicat transmis BVB, la momentul respectiv, de către Fondul Proprietatea.

În urma vânzării pachetului de acţiuni, participaţia Fondului la Conpet a scăzut de la 29,7%, la 6,1%.

Conpet operează sistemul naţional de transport al produselor petroliere. Statul controlează prin Ministerul Economiei 58,71% din acţiunile companiei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS